Bilde av energepic.com fra Pexels

Sterk konkurranse

Uniswap har over $2 milliarder i midler låst på sin plattform, som tjener renter på tradingaktivitet gjennom sitt pool-system. De er den største aktøren i en DeFi bransje som stadig opplever nye rekorder på innskutt kapital. Totale verdier låst i alle DeFi prosjektene nærmer seg $11 milliarder, og Uniswap har en markedsandel på nærmere 18%.

På andreplass finner vi MakerDAO med $1.9 milliarer og på tredjeplass følger Aave med $1.56 milliarder. Deretter følger Curve.fi med $1.22 milliarder og Wrapped Bitcoin har $990 millioner i innskutt kapital.

Tradingvolum

Uniswap er igjen større på handelsvolum, enn Coinbase Pro. DeFi aktørene så verdier for $398 millioner skifte hender de siste tjuefire timer. I samme tidsperiode hadde Coinbase Pro $343 millioner i handelsvolum.

I følge Dune Analytics har tradingvolumet for desentraliserte børser oversteget $3.7 milliarder den siste uken.

Når stopper det opp?

Det kan ofte være vanskelig å relatere til slike høye tall og uten andre referanspunkter, kan det også bli meningsløst. For tradere og investorer som ønsker å måle temperaturen i markedet, er det en god pekepinne hvorvidt volumet stiger eller ikke.

Volum er et tegn på adopsjon og at andre er villige til å risikere kapital på et gitt tidspunkt. Veksten i DeFi fra $1 milliard tidligere i sommer, til nærmere $11 milliarder i dag, gjør det nærliggende å tenke på en boble som kan sprekke. Dog, viser historien at man bør investere når det er momentum og prisbevegelse.

Hvem vet når dette stopper?

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.