Kilde: Uniswap

26% økning siste syv dagene

Decrypto rapporterer om at den desentraliserte børsen Uniswap for første gang har registrert mer enn $10 milliarder i ukentlig transaksjonsvolum, ifølge statistikk fra Uniswap Analytics. Inntjeningen på $10,17 milliarder er en økning på 26% fra de syv siste dagene.

Desentraliserte børser, (DEXer), tillater brukere å handle tokens mellom hverandre uten å måtte gi verdiene sine til en tredjepart. De er den viktigste rampen til verdenen av desentralisert finans (DeFi), som gjør det mulig for folk å for eksempel tjene renter eller ta opp lån i kryptovaluta uten å gå gjennom finansinstitusjoner.

Uniswap er en av de opprinnelige DEXene som ble bygget på Ethereum. Brukere kan handle ERC20-tokens – en type kryptovaluta som bruker Ethereum blokkjede-infrastrukturen. DEXene inkluderer stablecoins som Tether og USDC, samt tokens for DeFi-protokoller som Aave og Celsius – og spesielt Uniswaps eget UNI-governance token, som gir brukerne stemmerett på plattformendringer.

Fortsatt ikke størst

Uniswap møter press fra SushiSwap, 1inch og andre Ethereum-baserte DEX-er. Men hovedkonkurransen er fra ikke-Ethereum DEXer som Binance’ PancakeSwap, ettersom tradere ser ut til å ville unngå Ethereums høye avgifter, som i gjennomsnitt ligger nord for $20, ifølge BitInfo.

På den andre siden har den relativt ikke-utfordrede Binance Smart Chain transaksjonsavgifter på noen pennies samtidig som den er kompatibel med Ethereum-applikasjoner (PancakeSwap har sin egen faste avgift på 0,2%).

Denne forskjellen blir for stor til å ignorere for økonomisk bevisste tradere. Som et resultat av dette hadde PancakeSwap over $4 milliarder i trading bare det siste døgnet, sammenlignet med Uniswaps $1,8 milliarder, ifølge tall fra CoinGecko.

Forbedringer på vei

Så selv om Uniswap feirer denne lille milepælen, gjenstår det fortsatt en god del forbedringer i Ethereum nettverket før det er optimalt.

Uniswap er klar over behovet for å være konkurransedyktige. Uniswap (V3) er planlagt å gå live 5. mai med forbedringer av både likviditet og handelseffektivitet. Når Optimism, en løsning for å skalere Ethereum, går live (den ble utsatt i mars til senere i år), vil Uniswap (V3) også starte der.

Uniswap er optimistiske i et blogginnlegg 23. mars: “Even with these groundbreaking design improvements, the gas cost of v3 swaps on Ethereum mainnet is slightly cheaper than v2. Transactions made on the Optimism deployment will likely be significantly cheaper!”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.