Alle har det i lommeboken

Verden største betalingsformidler, VISA, søker etter utviklere med kunnskap om Ethereum for en ny applikasjon selskapet skal lansere. Selve arbeidsgiveren blir VISA B2B, som er en løsning for betaling over landegrenser.

I annonsen stod det at primære kunnskapsområdet bør være Ethereum, men søkere med erfaring fra Bitcoin, R3 osv. kan også søke. VISA gjør opp 150 millioner transaksjoner hver eneste dag og har tidligere vist interesse for kryptovaluta ved å være medlem av Libra Association.

Fondsforvalteren

Rett over gaten har investeringsselskapet Arca kunngjort at de blir verdens første forvalter som tilbyr et digital investeringsprodukt under lovgivningen Investment Company Act 1940. Det betyr at de er fullregulert av SEC (Securities & Exchange Commission)

Selskapet kommer til å lansere ArCoin på Ethereum, som gir investorene rett til kvartalsvise renteutbetalinger.

The Arca U.S. Treasury Fund, som er det underliggende fondet for ArCoins, vil investere 80% av kapitalen i korte statsrente papirer. Resten av kapitalen skal gå til andre rentepapirer av samme kvalitet og durasjon.

Ettersom de underliggende aktiva handler stabilt, er det også forventet at ArCoin vil oppføre seg tilsvarende.

Net Asset Value på fondet ved åpningsauksjonen er $1 fordelt på 100 millioner tokens. Fondet skal ikke investere i digitale produkter, men eierne kan kjøpe og selge fondsandelene via børser og plattformen tilrettelagt for Ethereum.

Åpner dører

Arca sier at de også ønsker å lansere flere finansielle produkter gjennom det samme vinduet i lovgivningen som ArCoin. De ser på betalingsløsninger, lån, trading og oppgjør.

Jerald David, som er President i Arca Capital Management, forteller om implikasjonene for hele bransjen ved at Arca nå omfavner blokkjeder.

“Vi mener lanseringen av Arca U.S Treasury Fund er en viktig milepæl for sektorene digitale mynter og blokkjeder, av flere grunner”

“Viktigst av alt er dette første gang kryptovaluta har blitt naturlig integrert i et SEC regulert fond”

“Det baner også vei for at investorene potensielt kan bruke ArCoin på flere forretningsområder, som oppgjør, trading og cash managmenet”

“Der vi har planer for flere nye produkter det neste året”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.