Hjem  »  Nyheter  »  Vil bruke 25 millioner dollar på Bakkt

Vil bruke 25 millioner dollar på Bakkt

Bendik Norheim Schei
calendar 12,februar 2019

Lagringstjeneste og finansielle kontrakter for bitcoin

Plattformen Bakkt ble kjent allerede høsten 2018, og kommer med store forventninger. Det ble mot slutten av fjoråret hentet 182 millioner dollar fra kjente investorer som Microsoft, BCG og Starbucks.

Plattformen vil tilby lagring av bitcoin for institusjonelle investorer, samt finansielle kontrakter med oppgjør i bitcoin.

Kvartalsrapport med positive nyheter

Den 7.februar presenterte CFO i ICE, Scott Hill, deres resultater for Q4, 2018. Her kommer det fram at selskapet regner med å bruke mellom 20 til 25 millioner dollar på Bakkt i 2019.

Videre forteller CEO i ICE, Jeff Sprecher, at satsingen er veldig lite typisk for ICE, og kan kalles et “moonshot bet”. Han forventer at plattformen blir lansert senere i år, uten å komme med flere detaljer.

Selvstendig selskap

Bakkt operer som et eget selskap, uavhengig av ICE. Med egne kontorer, ledelse og infrastruktur, har Hill store forventninger til selskapet på sikt:

“Jeg tror Bakkt virkelig er en investering. Det handler mer om fremtiden. Omsetning og muligheter i markedet i fremtiden, ikke så mye om 2019 topplinje

Utsatt lansering

Bakkt har nå fått utsatt sin lansering to ganger, som blant annet skyldes nedstengningen av offentlig etater i starten av 2019. Med en opprinnelig plan om lanseringen i november 2018, ble dette flyttet til januar 2019. Nå melder som sagt Sprecher at plattformen lanseres i løpet av 2019. Dette er hovedsakelig i avvente av grønt lys fra den amerikanske “Commodity Futures and Trading Commission” (CFTC).

Mange spennende prosjekter i 2019

Forrige uke publiserte Arcane Crypto en rapport som viser en rekke spennende prosjekter for 2019. Flere store aktører beveger seg nå inn i dette feltet, med store investeringer, for å gjøre kryptovaluta mer tilgjengelig og anvendbart for institusjonelle investorer.

Dette kan du lese mer om her.

Back