Venezuela har i flere år opplevd økonomisk krise og hyperinflasjon. I 2008 innførte regjeringen en ny bolívar, bolívar fuerte, hvor man fjernet tre nuller fra den opprinnelige
bolívaren. I 2018 fjernet regjeringen på nytt tre nuller da de gikk over til
bolívar soberano.

Når lokal valuta mister all verdi på denne måten søker befolkningen alternativer og stadig flere har oppdaget at bitcoin kan være et slikt alternativ. Data fra localbitcoins.com, en nettside som matcher kjøpere og selgere av bitcoin, viser raskt voksende volumer. Det omsettes nå bitcoin for rundt 50 millioner kronen i uken i Venezuela.

Ukentlig omsetning av bitcoin i Venezuela på localbitcoins.com

Guaidó er negativ til Petro og positiv til bitcoin

Nicolas Maduro, den daværende presidenten og lederen for sosialistpartiet, som hevder de forsatt har makten, innførte en egen kryptovaluta for Venezuela i februar 2018. Denne heter Petro, og tanken er at den skal ha sin verdi forankret i Venezuelas oljereserver. Den statlige kryptovalutaen har imidlertid møtt mye motstand og særlig fra opposisjonen, ledet av Guaidó.

Dette er spesielt interessant med tanke på at Guaidó skal ha et positivt syn på bitcoin og brukte twitter til å dele nyheten om Venezuelas første bitcoin-børs allerede i 2014.

Juan Guaidó som deler nyheten om Venezuelas første bitcoin-børs i 2014
Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.