Kilde: Pexels

Samarbeider med wallets og børser

Coindesk var første til å rapportere om at under VISAs første earnings call for 2021, beskriver Al Kelly – CEO i VISA siden 2016, bitcoin som “digitalt gull” som “ikke i vesentlig grad brukes som betalingsløsning på nåværende tidspunkt.”

“Our strategy here is to work with wallets and exchanges to enable users to purchase these currencies using their Visa credentials or to cash out onto our Visa credential to make a fiat purchase at any of the 70 million merchants where Visa is accepted globally,”

Al Kelly

Ser potensiale i stablecoins

Kelly legger videre til at stablecoins kan brukes til “global commerce” og at “digital currencies running on public blockchains as additional networks just like RTP or ACH networks.” 

Videre i presentasjonen legges det til at 35 av de ledende e-lommebøkene og plattformene for digital valuta idag allerede har valgt å samarbeide med Visa. Dette inkluderer Crypto.com, BlockFi, Fold og BitPanda.

Disse samarbeidene med wallets og plattformer representerer potensialet for mer enn 50 millioner bruksområder for Visa. Gigantaktøren mener det sier seg selv at hvis en spesifikk digital valuta blir et anerkjent og utbredt betalingsmiddel, så finnes det få grunner til at Visa-nettverket ikke skal integrere det i sine tjenester.

Visa-nettverket støtter idag allerede over 160 forskjellige valutatyper. Selskapet tilbyr betalingssystemer til finansinstitusjoner under Visa-navnet. Systemet ble etablert på 1970-tallet og 21 000 banker og finansinstitusjoner er i dag tilknyttet nettverket.

Hvis ikke det faktum at Visa ser på å integrere bitcoin i sine tjenester er et tegn på at bitcoin snart er mainstream, så vet ikke vi hva annet som skal til…

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.