Kilde: brick-inc.com

Verdens største betalingsformidler

Betalingsgiganten VISA har offentligjort sine planer om å integrere kryptovalutaer, som Bitcoin og Ethereum, i sitt globale betalingsnettverk. Det betyr at VISA gjør tilgjengelig et nettverk bestående av 61 millioner betalingspunkter, til aktører som bygger produkter rundt kryptovaluta og blokkjeder.

Eksempelet som flere har trukket frem er hvordan du sømløst kan bruke et Coinbase VISA kort og betale med enten Bitcoin eller Dollar i en butikk. Kjøpmannen kan velge å motta Dollar eller Bitcoin i oppgjør for varene.

Høy innovasjonstakt

I følge VISA er utviklingen av Bitcoin og stablecoins som Tether en form for finansiell innovasjon som har gitt forbrukeren fordeler, ikke bare handelsstanden. De erkjenner også at omsetningen av kryptovaluta har nådd kritisk masse, for at aktører som VISA ikke lenger kan overse de nye betalingsproduktene.

Selskapet sier at de har jobbet med regulatoriske myndigheter og store aktører i kryptosfæren, som Coinbase og Fold, for å skape en sømløs bro mellom kryptovalutaene og sitt eget betalingsnettverk. Det har resultert i avtaler med 25 wallet og custody aktører, som nå kan koble beholdningen til brukerne opp mot et VISA kort.

Når du bruker VISA Direct vil pengene trekkes med en gang, og det kan derfor i enkelte tilfeller gå raskere enn å overføre Bitcoin on-chain som betaling for et produkt eller tjeneste. En talsmann for selskapet sier følgende:

“Gjennom denne prosessen har VISA blitt det foretrukne nettverket for digitale wallets og cusodians, som er ivrige etter å gi kundene sine en bedre brukeropplevelse med rask betaling over hele jorden.”

VISA har i tillegg investert i Anchorage, en institusjonell custody aktør. Det er en naturlig følge av at kryptovaluta må oppbevares trygt og digitalt, med mulighet for digital bevegelse på kommando.

“Vi tror at kryptovaluta kan hjelpe flere mennesker på flere steder å betale digitalt for varer og tjenester, derfor ønsker vi å spille en rolle i utviklingen av fremtidens penger”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.