Kilde: brick-inc.com

Sier en ting, gjør noe annet

I september i fjor sa Alfred Kelly, daglig leder i Visa, at blokkjeder og kryptovaluta neppe var noe de ville bruke med det første. Videre sa han at blokkjeder aldri vil kunne håndtere transaksjonsvolumet til Visa og at det ikke er en egnet teknologi for den typen betalinger Visa håndterer.

Samtidig har Visa nesten 300 ansatte i Palo Alto som forsker på og jobber med nettopp blokkjeder og kryptovaluta, i tillegg til annen fintech.

Det er til denne gruppen det nå er lagt ut en stillingsannonse på LinkedIn. Det søkes etter en person som er:

“…deeply familiar with permissionless blockchain technology and have a close network of experts in the fast moving cryptocurrency and fintech ecosystem”

Fra annonsen fremkommer det at personen de søker skal ha ansvar for kryptovaluta-relaterte muligheter, og skal følge utviklingen i åpne kildekode-prosjekter tett.

Mastercard satser også på kryptovaluta og blokkjeder

Mastercard, Visas kanskje største konkurrent, har i lengre tid sett på muligheter knyttet til kryptovaluta og åpne blokkjeder. De har søkt en rekke patenter, blant annet for en løsning hvor åpne blokkjeder utnyttes til å verifisere kredittkortbetalinger.

En slik løsning ville i så fall krevd at Mastercard betalte transaksjonsavgifter i kryptovaluta, til den blokkjeden de måtte ønske å bruke.

Mulighet og trussel

Visa og Mastercard er to blant stadig flere finansinstitusjoner som ser at kryptovaluta og blokkjede-teknologi er noe de må ta på alvor hvis de ikke skal dette av lasset.

I møte med offentligheten snakkes det om muligheter, men har selskapene lært av Kodak og Blockbuster, er nok trusselen om å bli irrelevant en vel så viktig motivasjonsfaktor.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.