Kilde: TechCrunch, Flickr

Markedsverdi på $47 milliarder

XRP, kryptovalutaen som blir distribuert og delvis styrt av selskapet Ripple, har de siste seks månedene vært høyvolatil og variert fra bunner på $0,2, helt opp til $0,8 – før vi nå ser en voldsom verdiøkning til nivåer over $1. Den delvis sentraliserte kryptovalutaen handles i skrivende stund til $1,37, og har med det en markedsverdi på rundt $47 milliarder

Dette kommer til tross for at Ripple mot slutten av 2020 ble anklaget av SEC for å ha gjennomført en kapitalinnsamling på mer enn $1,3 milliarder på ulovlig vis.

Teknisk bakteppe

Da XRP, som forøvrig er verdens fjerde største kryptovaluta, ble handlet til rundt $0,75, bemerket tradere seg en bullish struktur. Cantering Clark, en krypto-derivattrader, sa at XRP hadde alle de tekniske komponentene som krevdes for å stige. Siden den gang har XRP økt fra $0,75 til over $1.

En annen kjent trader, kjent som Kaleo, bemerket at XRPs utbrudd sett mot Bitcoins verdi er et svært optimistisk tegn. Kaleo hevder at XRP er på randen av å bryte ut av en treårig nedadgående trend mot Bitcoin.

“$XRP / $BTC is about to break out of a 3+ year downtrend. Zero exposure here seems irresponsible. When this shitcoin starts to pump, it makes vertical moves (aka all at once for a burst). Still very early.”

Kaleo

Neste motstandsnivå på $1,20

Analytikere hos Sentiment mener det neste tekniske motstandsnivået ligger rundt $1,20, med en “macro sell wall” på $2, som dateres tilbake til desember 2017.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.