Hjem  »  Nyheter  »  XRP prisen skjøt opp til $0.90, kræsjet sekunder etter.

XRP prisen skjøt opp til $0.90, kræsjet sekunder etter.

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 24,november 2020

XRP er kryptovalutaen som blir brukt i XRP-ledgeren, som støtter internasjonale valutabørser og overføringer. XRP kan fungere som en “valutabro” i transaksjoner som involverer flere typer valuta, f.eks. USD, Yen, og Euro, som alle er i bruk på XRP-nettverket.

Drevet av Coinbase tradere

Prishoppet var ikke like stort på andre børser, og rallyet ble derfor drevet frem av tradere på Coinbase. Binance og Bitstamp opplevde “kun” nivåer opp mot $0.79. Prisrallyet førte også til at #Coinbase trendet på amerikansk Twitter.

I etterkant har prisen sunket yttligere ned, og nivået ligger nå rundt $0.50.

Kilde: Tradingview

Coinbase – kræsj

Selv om Coinbase selv hevder de aldri opplevde problemer, så viser siden “downdetector” at oppunder 1500 brukere rapporterte inn om feilmeldinger i morgentimene. Dette førte til at mange brukere opplevde at de ikke fikk gjennomført trades i den lille oppgang og nedgangsperioden. Noen utrykte frustrasjonen i det anonymet kommentarfeltet til downdetector:

“WHAT CRAP – new to coinbase — and all my XRP trades went into limbo then finally showed up only AFTER the bottom fell out – causing me to lose a ton of money!!!” 

Pseudonymet Mike Palagi

Hva forårsaket det hele?

En anonym XRP “hval” sendte XRP for $50 millioner til Bitstamp sent i Oktober, og XRP/USD har hatt et solid bullrun siden da, med stigning på 137% den siste uken, som er det høyeste nivået de siste to årene.

Før morgentimenes intense aktivitet, skrev den populære anonyme traderen “cryptoSqueeze” at han hadde oppdaget en negativ funding rate XRP. “Negative funding on XRPUSDT on FTX and OKeX. What could go wrong?”

Gjennom hele rallyet var fundingraten for en XRP perpetual contract 0,01% på Binance. Dette betyr at det var en jevn balanse mellom kjøpere og selgere mens prisen steg over 35% på en dag.

Til tross for prisrallyet, så er XRP ned 78% fra sin all-time-high i Januar 2018. Noen tekniske analyser har dog vist at den flerårige negative trenden ble brutt forrige uke.

Back