Hjem  »  Partnerinnhold  »  Augur – prediksjonsmarkedet

Augur – prediksjonsmarkedet

Kryptografen
calendar 11,november 2020

En urgammel tradisjon

Veddemål og prediksjonsmarkeder har eksistert i lang tid. Det første prediksjonsmarkedet som har blitt nedskrevet stammer fra 1503. Veddemålet den gangen var hvilken person som ville bli utnevnt til pave. I 1883 finner vi nedtegnelser på veddemål om presidentvalget i USA. Den gangen beløp summene i veddemålet seg til 50% av de samlede kostnadene til kandidatene i det aktuelle valget. Å vedde på hendelser er svært populært i dag også, gjennom ulike plattformer, men fremtiden til prediksjonsmarkeder er bredere enn å vedde på en fotballkamp eller et politisk valg.

  • Kjøp Augur hos Kaupang Krypto

Balaji S. Srinivasan sier følgende om prediksjonsmarkeder:

“Blokkjedebasert predisjonsmarkeder kan være den eneste kraften sterk nok til å motvirke spredningen av falske nyheter på sosiale medier. De gir nemlig mennesker finansielt incentiv til å finne sannheten og beskytte den med parhestene anonymitet og de-sentralisering”.

Belønning for deltagelse

Augur var en av de første prosjektene som hentet kapital gjennom en ICO, det gjorde de allerede i 2015.

På plattformen kan du vedde på alt fra sport, økonomi, politikk og andre hendelser. Veddemålene foregår gjennom en smartkontrakt, der to sider av et veddemål møtes uten mellomledd eller regulatoriske myndigheter. Deltagerne kan gjøre veddemål i hvilken token de ønsker, men det er Augur (REP) token som brukes til å belønne de som deltar i prosessen med å avgjøre utfall, samt fordele avgiftene. Det er med andre ord en monetær oppside å eie Augur (REP) token.

I følge Nikolai Gobel i Kaupang Krypto er allerede Augur blant de mer modne blokkjede prosjektene:

“Prosjektet var en av de første, store DAPPene (Desentralisert APPlikasjon), og regnes som et viktig Proof-of-concept på bruksområder for Ethereumblokkjeden. Augur ble lansert i 2014, og hentet inn $5.5 millioner i finansiering gjennom en ICO (Initial Coin Offering) i 2015. I dag drives utviklingen av prosjektet fra «Forecast Foundation OU», som er en gruppe utviklere og teknologer med sterk interesse for DAPPer. Augur har åpen kildekode, og selve prediksjonsmarkedene er ikke skapt av Forecast Foundation OU, men av brukerne av plattformen.

  • Du kan kjøpe Augur og Bitcoin med Norske Kroner hos Kaupang Krypto
Back