»  Partnerinnhold  »  Invester nytt og smart i 2022

Invester nytt og smart i 2022

Kryptografen
calendar 10,februar 2022

Annonsørinnhold

De aller fleste gjør dette i håp om å kunne tjene penger, og for å få god avkastning på investeringene sine. I tillegg til dette vil du også få en bedre forståelse for den internasjonale økonomien, og få muligheten til å delta i veksten til spennende selskaper og prosjekter. 

Å kjøpe aksjer

Aksjer er blant de mest populære måtene å investere på. Her kjøper man opp deler av et selskap, og følger deres vekst eller nedgang. Dersom aksjen du eier øker, så tjener du penger. Derfor er det ønskelig å finne en aksje som kan kjøpes lavt og selges høyt. Slik at du får best mulig avkastning. Det finnes mange ulike måter å handle aksjer på, du kan blant annet drive med daytrading. 

Det vanligste er likevel å kjøpe aksjer i et selskap man har troen på, og holde de i en lengre periode. Aksjer kjøpes på nett eller i en app på en aksjeplattform. Her har man også muligheten til å analysere de ulike aksjene, for å forsøke å forutse fremtiden til de ulike investeringsobjektene. 

Før du starter med å handle akser er det viktig at du vet alt du trenger å vite om hvordan man kjøper, og ikke minst alt om selskapet du ønsker å kjøpe fra. Du kan starte med å kikke på et selskap du kjenner godt til, eller en industri du synes er spennende. Du kan også ta en titt på populære norske aksjer, og få inspirasjon der. 

En strategi når det kommer til aksjehandel er å følge mønsteret til andre, erfarne investorer. Dette kan man blant annet gjøre ved å bruke verktøyet “copy trading” som finnes på mange handelsplattformer, eller ved å lese andres tips.

Husk at det til syvende og sist kun er opp til deg, og at du alltid må gjøre grundige undersøkelser og vurderinger selv, før du investerer. 

Populære norske aksjer 

Som ny investor og nordmann kan det være spennende å ta en titt på det norske aksjemarkedet når du er på utkikk etter noe nytt å investere i.

I mange år har norske aksjer gjort det svært godt, og hovedindeksen på Oslo Børs har gitt en gjennomsnittlig avkastning på 11,5% mellom 1982 og 2020.

Det finnes selvsagt en rekke ulike norske aksjer, og mange av de kan det gå utrolig godt med. Tre av de som har fått særlig mye oppmerksomhet den siste tiden, og som kan anbefales, er DNB, Tomra og Mowi. 

DNB er Norges største bank, som fortsetter å vokse i tiden som kommer. Dessuten har aksjen historisk sett gitt god avkastning over tid, og selskapet gir gode utbytter. 

Tomra er et grønt selskap som tilbyr mer miljøvennlige og smarte resirkulerings- og sorteringssystemer. Disse bidrar til bedre avfallssortering, og selskapet kan vise til gode driftsinntekter. Mange velger dessuten å investere grønt, ettersom vi beveger oss inn i en tid der miljø og bærekraft blir viktigere for hver dag som går. 

Sist, men ikke minst har vi Mowi, som er blant Norges største selskaper. De dekker hele en femtedel av verdens atlanterhavslaks, og opererer i 25 land verden over. Etisk og miljøvennlig fiskeoppdrett er utrolig viktig dersom vi vil ha fisk i tiden fremover, og vil vare om den vakre naturen vi har her i landet.

Alternativer til aksjeinvestering

Til tross for at investering i aksjer har blitt veldig populært blant mange nordmenn, så finnes det også mye annet man kan investere i. Blant disse finner man selvsagt kryptovaluta, som har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.

Dette er desentralisert valuta som ikke blir styrt av sentralbanker, og som tilbyr sikker og anonyme overføringer. Mange investerer også i bolig, og leier enten ut privat, pusser opp og selger, eller tar i bruk utleietjenester som Airbnb og lignende. 

Det finnes med andre ord en rekke måter man kan bruke pengene sine litt smartere på. Man tjener svært lite på å ha de i banken, og ulike investeringsmetoder kan være ne god mulighet til å tjene litt ekstra penger. Likevel er det viktig å huske at hver investering medfølger en risiko, og at det er opp til deg å vurdere denne. 

Back
[ez-toc]