Cardano (ADA) er den tredje mest omsatte kryptovalutaen hos Kaupang Krypto. Den er også nummer 5 på listen over de mest verdifulle kryptoprosjektene hvis man ser på CoinMarketCap.

Disclaimer: Kaupang Krypto og Kryptografen er 100% eid av Arcane Crypto AB

Rask utvikling

Mange i kryptosfæren definerer Cardano som en tredje generasjons kryptoprosjekt. Første generasjon er Bitcoin og Litecoin med kostbare og tidkrevende miningoperasjoner for å sikre blokkjeden. Ethereum blir deifnert som andre generasjon, fordi den har smartkontrakt funksjonalitet, men den blir også minet gjennom det som kalles proof-of-work. Tredje generasjon derimot, er blokkjeder som benytter seg av proof-of-stake, slik som Cardano og Polkadot.

Forskjellen er at driften av blokkjeden er billigere og krever mindre strøm. I tillegg kan den skaleres raskere. Det betyr hyppigere transaksjoner og mer brukervennlighet.

Det første problemet som Cardano løser er høye avgifter. Ehtereum har hatt rekordhøye gas/avgifter det siste året som følge av økt aktivitet, defi prosjekter, og NFT roll-outs. Det koster altfor mye å gjennomføre en mindre transaksjon. Ved å bruke Proof-of-stake, kan Cardano redusere kostnadene betraktelig.

Cardano skiller seg ut

Det er hard konkurranse blant de ulike kryptoprosjektene, men Cardano har rukket å bli blant de topp tre prosjektene der ute. Det overrasker ikke CEO i Kaupang Krypto, Nikolai Gobel.

“Vi så tidlig at etterspørselen etter Cardano var høy blant nordmenn. Dette er en token som er den tredje mest omsatte på Kaupang plattformen. Her kommer også Kaupang til sitt rette element, da vi har det største tilbudet av ulike tokens og coins i Norge. Det betyr at våre kunder har mulighet til å investere i et bredt utvalg av spennende kryptoprosjekter med ulik forretningsmodeller og risikoprofilere.”

Begrenset antall nye tokens har blitt en superkraft blant kryptoprosjektene. Det vil for eksempel kun produseres 21 millioner Bitcoins. På grunn av halvering av mining rewards hvert fjerde år, vil den siste Bitcoinen ta 40 år å minte.

Ethereum er også på vei til et begrenset antall tokens, men Cardano har allerede tatt skrittet. Det vil kun eksistere 45 milliarder Cardano tokens.

Du kan kjøpe Cardano og andre kryptovalutaer hos Kaupang Krypto. Plattformen tilbyr bredest utvalg av kryptovaluta i Norge. I tillegg er det ingen begrensninger på størrelse, du får en fast pris på en potensielt stor transaksjon. Ta kontakt.

Relatert innhold

Slik leverer du riktig skatt på din kryptoaktivitet

30. April er det frist for å levere selvangivelse, og der bør du oppgi alle dine kryptotransaksjoner. Denne tjenesten hjelper deg i mål.

Nye kunder strømmer til IG under koronakrisen

Mange ønsker å hedge eksisterende posisjoner, men det finnes også de som ønsker å ha muligheten til å trade gjennom hele døgnet