Etter oppstarten i 2015, har Paxful sakte men sikkert vokst til en pilar innenfor Bitcoin-økosystemet. Totalt har Paxful nå over 200 ansatte fordelt på fire kontorer rundt om i verden og fører tilsyn med omsetningen av omtrent $25 millioner dollar med Bitcoin hver uke.

Mens de fleste kryptovaluta børser fra San Francisco er langt fra toppene som ble nådd i løpet av boblen i 2017, har Paxful sett en oppegående trend helt siden etableringen.


Legg merke til de to Y-aksene.

Paxful, likt med LocalBitcoins, er en peer-to-peer (P2P) over the counter (OTC) børs hvor personer samhandler med annonser fra andre personer som tilbyr å selge Bitcoin ved at du betaler med online lommebøker som Paypal, gavekort, innenlandske bankoverføringer og en rekke andre metoder.

Likt med de fleste P2P OTC-børsmodeller, oppbevarer ikke Paxful fiat eller fiat-lignende lommebøker, kontoer eller instrumenter (for eksempel gavekort) som brukes som motpart i disse bransjene, og fungerer i stedet som en tilsynsmyndighet over personer som bruker disse lommebøkene, kontoene eller instrumentene til å handle mellom hverandre.

Derfor trenger ikke Paxful å offisielt koble seg til bank- eller reguleringsinfrastrukturen i mange av landene selskapet opererer i. På grunn av denne modellen, har Paxful mulighet til å engasjere finansielt frakoblete borgere i utviklingsland på et nivå som ikke-P2P OTC-børser som Coinbase ganske enkelt ikke får til. Fra dette tidspunktet blir Paxfuls tjenester handlet i mer enn 70 valutaer rundt om i verden og har fått mye av sin trekkraft fra geografiske regioner som mange større børser ikke har fått til.

Som vist ovenfor, er transaksjoner i amerikanske dollar den desidert mest populære valutaen på plattformen. Men, to tredjedeler av volumet i amerikansk dollar skyldes faktisk handel med gavekort i USD, som jeg vil vise senere i artikkelen at er veldig internasjonalt.


Online lommebøker er tjenester som Paypal, Skrill, Zelle, osv. Digitale valutaer er ting som Litecoin, Bitcoin Cash, osv

 Økosystemet for gavekorthandel

Så hva er poenget med handel av gavekort og hvordan fungerer det?

 Økosystemet for gavekorthandel

“Gavekort kan sees på som en slags stablecoin som er tilgjengelig for kjøp på nesten hvert eneste gatehjørne i hele verden.”

Gavekort er et enormt marked og utgjør milliarder i salg hvert år. Og i motsetning til Bitcoin, er gavekort tilgjengelig på nesten hver bensinstasjon, nærbutikk og dagligvarebutikk. Bortsett fra å være en enkel gave i siste øyeblikk på vei til en bursdag eller feiring, har de også funksjoner som gjør dem nyttige på andre måter:

 1. Du kan raskt og enkelt kjøpe dem med kontanter,
 2. De har en stabil verdi,
 3. Kodene på kortet kan overføres digitalt med et enkelt bilde,
 4. Det er ikke ulovlig å selge gavekortet ditt til en annen person.

“På denne måten kan gavekort sees på som en slags stablecoin som er tilgjengelig for kjøp på nesten hvert eneste gatehjørne i hele verden.” Som du vil finne ut senere i artikkelen, trenger folk som bruker disse gavekortene som stablecoins ofte ikke engang å vite hva en stablecoin er eller hvordan kryptovaluta fungerer.

Så hvilke kort blir brakt til Paxful for salg?

iTunes gavekort var det første gavekortet som ble fremtredende på plattformen. Amazon-gavekort og Steam Wallet-gavekort har nå tatt ledelsen. Nylig har et stort utvalg kort blitt populært.

Hvor mye selges kort for?

Amazon gavekort er for tiden det mest populære gavekort på plattformen. De selges normalt for rundt 64 øre for hver dollar (det vil si at et kort på $100 selges for rundt $64 i Bitcoin). Som vist i distribusjonen nedenfor, kan gavekort fra Amazon selges for en rekke priser:

Prisfordelingen for disse kortene kommer fra en rekke faktorer som påvirker risikoen for tilbakeføringssvindelen som kjøperen av kortet tar på seg når han kjøper kortet. Disse faktorene inkluderer:

 • Om koden kommer fra et fysisk kort eller et digitalt gavekort,
 • Antall dollar på kortet ($25, $50, $100, $200, osv.)
 • Om kortet kommer med en kvittering og om kvitteringen bekrefter at kortet ble kjøpt med kontanter (kort kjøpt med kontanter har lavest sannsynlighet for tilbakeføring av den originale kjøperen av kortet).
 • Omdømmet til kontoen som selger den.

I tillegg gir de forskjellige kortmerkene forskjellig pris på plattformen. Nedenfor er en fordeling av prisene for de ti mest populære kortene etter volum:

Den endelige prisen for et gitt kortmerke har en tendens til å være en funksjon av:

 • Hvilke varer som kan kjøpes med kortet,
 • Likviditeten til det merket kort på Paxful (mindre populære kort selges ofte for lavere priser),
 • Tjenestevilkårene knyttet til innløsning av hvert kort (noen kort har strengere innløsningsregler enn andre, noe som påvirker deres funksjonalitet).

Til slutt bestemmes prisen for hvert kort på Paxful av det beløpet som personene som kjøper kortene er villige til å betale. Grafen nedenfor viser at gjennomsnittsprisen for et gitt merke gavekort endrer seg over tid:

Så hvem er menneskene selger disse gavekortene på Paxful?

Dette er et av de vanskeligste spørsmålene jeg har prøvd å svare på i løpet av undersøkelsene mine. Årsakene til å kjøpe og selge gavekort er mange og inkluderer salg av uønskede gavekort [Vedlegg 1], online frilansere som innløser sine opptjente gavekort [Vedlegg 2], og ja, til og med svindel og/eller hvitvasking av penger [Vedlegg 3].

Basert på det jeg har lært fram til nå, er jeg ikke trygg på at noen av disse brukstilfellene utgjør størstedelen av volumet. Snarere vil jeg gjette på at hver av dem utgjør en minoritet av volumet.

Av gavekortselgerne som jeg snakket med (i tillegg til de som kjøper gavekort fra selgerne), er den siterte årsaken til mange tradere at det handler om overføring . Det vil si at innvandrere i USA bruker gavekort og Bitcoin for å overføre verdi tilbake til hjemlandet.

I løpet av de neste par avsnittene vil jeg undersøke hvordan denne “gavekortoverføringen” fungerer og deretter evaluere dataene og prispunktene for å avgjøre om det er sannsynligvis at dette utgjør et betydelig volum på Paxful eller ikke.

Gavekortoverføring på Paxful

“Hele overføringsprosessen tar ikke mer enn 20–30 minutter med sluttresultatet i lokal nigeriansk valuta som kommer inn på familiemedlemmets bankkonto.”

Når du besøker Paxful og ser reklame for dem som ønsker å kjøpe gavekort, viser annonser fra gavekortkjøpere alle slags krav og begrensninger for hvilke typer kort de er villige til å kjøpe. En stor del av disse annonsene krever at gavekortet er:

 1. Et fysisk gavekort,
 2. Ledsaget av en kvittering,
 3. Viser at kortet ble betalt kontant på kvitteringen,
 4. Kjøpt i løpet av de siste 24–48 timene

For gavekort fra Amazon matcher disse annonsene med 63–83 cent prisklassen som utgjør høyre side av klokkekurven på Amazon-gavekortdistribusjonen ovenfor. Dette betyr er at en stor del av kortene som selges på Paxful kjøpes med den enkle hensikt å selge dem på plattformen til en betydelig rabatt.

Når jeg snakket med traderne som fungerer som motpart for dem som kommer med disse kontantkjøpte gavekortene og kvitteringene, forteller de meg at flertallet av kortene kommer fra nigerianere eller andre vest-afrikanere, og at deres IP-adresse i henhold til Paxfuls handelsdashbord bekrefter dette.

Den interessante tingen er imidlertid at mottakene av disse kortene kan vise til at de ble kjøpt på forskjellige nærbutikker og bensinstasjoner i USA, ofte bare timer før de ble lastet opp til Paxful.

Så hva er det som skjer? Det jeg oppdaget er at (mest nigerianske) innvandrere i USA kjøper gavekort i USA, tar et bilde av kortet og kvitteringen, og deretter sender disse bildene umiddelbart til familie og venner i Nigeria ved hjelp av Whatsapp.

De som til slutt mottar bilder av gavekortene i Nigeria, er de som deretter laster opp bildene til Paxful. Disse nigerianerne i Nigeria bruker gavekortene for å handle Bitcoin, og de tar deretter å fullfører en ny handel som selger av nylig ervervet Bitcoin for nigeriansk valuta gjennom en bankoverføring. Hele prosessen er beskrevet i grafen nedenfor:

Selv om denne prosessen kan virke komplisert, forteller nigerianere som driver med dette at hele prosessen ikke tar mer enn 20–30 minutter, og sluttresultatet er at lokal nigeriansk valuta kommer til familiemedlemmets nigerianske bankkonto.

I tillegg trenger verken den som sender pengene eller den som mottar penger å stå i kø ved en overføringsdisk i noen av landene, og den som sender pengene trenger ikke en gang å vite hva Bitcoin eller Paxful er. De behøver bare å kjøpe et gavekort, ta et bilde av det, og sende det til deres familie eller venn i Nigeria.

Så, hvorfor er det mest nigerianske innvandrere som gjør dette? Igjen, problemet er komplisert, men her er mitt beste forsøk på å forklare det:

Nigerias valuta, Naira, har vært utsatt for varierende grad av manipulasjon og kapitalkontroll de siste årene og har hatt en parallell svartebørs kurs i en god stund. Under omstendigheter som disse må vanlige overføringsselskaper som Western Union følge lokale myndigheters regler og følge enhver valutakurs som anses som passende der (i stedet for svartebørsens kurs). Når de går utenfor offisielle kanaler for å overføre (ved hjelp av for eksempel gavekort og Bitcoin), kan sendere selge for den beste kursen på svartebørsen i stedet for den offisielle kursen, og får dermed flere Nairas per dollar tilsendt i forhold til Western Union.En annen faktor som spiller en stor rolle her er at under den store økningen i 2017 var mulighetene for å kjøpe Bitcoin over hele Afrika veldig begrenset og forårsaket ekstra høye priser på Bitcoin, noe som igjen skapte gunstige omstendigheter for dem som eide Bitcoin (de som selger gavekort). Sammen kan disse faktorene ha laget et miljø i 2017–18 slik at nigerianske innvandrere i USA faktisk kunne ta et 30% tap på verdien av gavekortet sitt, mens de fremdeles oppnådde flere Nairas levert til familien sin sammenlignet med andre tradisjonelle pengeoverføringskanaler som tilbys.

Hvis du ser på grafen nedenfor, kan du se hvordan nigerianere var i stand til å selge Bitcoin for titalls prosent over den offisielle valutakursen i store deler av 2017–2018, da Nigeria innførte forskjellige alvorlige tiltak i et forsøk på å kontrollere verdien på valutaen.

Siden de gode tidene i 2017–18 ser imidlertid situasjonen ut til å ha endret seg og premien ser ut til å fordampe. Nylig har regjeringen i Nigeria tillatt den offisielle valutakursen å flyte nærmere den svarte markedskursen, og slik har også overføringsselskaper som Western Union vært i stand til å ha valutakurser til eller nær den svarte markedskursen.

Hvis vi sammenligner de to potensielle overføringsmetodene slik de utspilles i dag, vil en ny $100-seddel brakt til Western Union gi (etter alle gebyrer) 32,208 Naira tilgjengelig for henting på et Western Union-sted i Nigeria. Hvis du derimot velger å bruke gavekort for å overføre penger ved hjelp av Paxful, må du få 88,5 cent for hver dollar på gavekortet ditt i Bitcoin for å få like mye Nairas som Western Union tilbyr. (se vedlegg 4 for en fullstendig oversikt og beregning)Når du ser igjen på “Histpgrammet over topp 10 gavekort etter volum”, kan du se at det var ingen gavekort på Paxful man kunne selge for 88,5 cent per dollar. Dette vil innebære at overføring av gavekort ikke lenger er økonomisk levedyktig, og at en slik overføring ved bruk av gavekort vil innebære andre faktorer enn rene kostnader, nemlig bekvemmelighet og hastighet.

I løpet av undersøkelsene mine kjøpte jeg flere Amazon gavekort på Paxful til 65 cents per dollar, og de nigerianske motpartene jeg snakket med siterte overføring som grunnen. Dette betyr at de mottok 26% mindre Nairas sammenlignet med bruk av Western Union. Hvis vi skal tro på dem må vi spørre oss hvorfor denne metoden fortsatt brukes til tross for kostnadene.

Etter mitt estimat kan den inngrodde vanen, bekvemmeligheten og hastigheten ved å bruke Paxful for overføring ha ført til at denne metoden fortsetter selv om billigere alternativer kan ha dukket opp på nytt. Med andre ord, gamle vaner er vonde å vende og bekvemmelighet trumfer effektiviteten. Nigerianerne jeg snakket med så ut til å være enige med min konklusjon.

I tillegg til bekvemmelighet og hastighet, har jeg også kommet fram til andre grunner til at gavekort kan være den foretrukne overføringsmetoden for noen:

 • Noen Nigerianere bor ikke nær en Western Union og det ser ut til at Western Union for øyeblikket ikke aksepterer bankoverføringer til Nigerianske bankkontoer [Vedlegg 5]. Dette betyr at den eneste måten å motta penger via Western Union i Nigeria er å besøke en overføringsdisk. Gavekortoverføring på Paxful åpner imidlertid for øyeblikkelig bankoverføringer, og slik at hele overføringsprosessen kan gjøres fra telefonen til det nigerianske familiemedlemmet uten at dem må forlate hjemmet.
 • Gavekortoverføring (inkludert det siste steget i bankoverføringen) fungerer døgnet rundt, mens Western Union bare jobber i arbeidstiden til nigerianske banker (alle Western Union-lokasjoner er plassert inne i bankene i Nigeria).
 • En annen faktor kan være at udokumenterte og/eller innvandrere uten bank i USA kanskje ikke har eller er villige til å fremskaffe de nødvendige dokumentene for å gjennomføre offisielle overføringer.
 • Selv om man taper mye verdi ved å utføre overføringen, kan du også se på den irrasjonelle suksessen bak lønningslån hvor en betydelig prosentandel av kundene er “faste” og alltid taper penger på flertallet av lønnsslippene sine i løpet av år. Menneskelig atferd er ikke alltid rasjonell.
 • Nigerianere som jeg har snakket med forteller meg at de i virkeligheten bruker en hybrid av tradisjonell overføring og Paxful for å imøtekomme deres behov. Større overføringer på hundrevis av dollar pleier å gå gjennom Western Union eller uformelle Hawala-nettverk, mens ved mindre, raskere overføringer som dekker uventede kostnader hjemme, utføres ved hjelp av Paxful.

Hvis du fremdeles ikke klarer å forstå at en innvandrer er villig til å gjøre $100 om til så lite som $65 i nigeriansk valuta i en enkelt overføring (26% mindre enn Western Union), må vi erkjenne en annen mulig (og tidligere dokumentert [Vedlegg 3]) side av saken som spiller ut her, som er at gavekortene som blir brakt til Paxful kommer fra ulovlige aktiviteter, nemlig vestafrikansk nettkriminalitet og den tilhørende hvitvaskingen av penger.

I sammenheng med dette ble det rapportert i august i år at Western Union-steder i Texas (hjem til over 40,000 nigerianske fødte innvandrere) blokkerte sendingen av penger til Nigeria på grunn av en stor operasjon relatert til nettkriminalitet i USA som resulterte i arrestasjonen av nesten 80 nigerianske statsborgere. I øyeblikk som disse plukker gjerne Paxful og Bitcoin opp stafettpinnen for disse miljøene.

I tillegg til denne enslige observasjonen av et tjenesteavbrudd, så har jeg basert på mine undersøkelser observert at Western Union-overføringer til Nigeria har vært upålitelige ved noen anledninger ettersom selskapet sliter med å takle begge konsekvensene av anti-nettkriminalitets politikken i USA, i tillegg til krav om kapitalkontroll tvunget på dem av Sentralbanken i Nigeria.

For å oppsummere tankene mine om levedyktigheten og utbredelsen til “gavekortoverføring” på Paxful, har jeg definitivt observert at det skjer, men jeg vil også komme med min mening om at jeg fortsatt er usikker når det gjelder hvor utbredt det er i sammenligning med andre bruksområder.

Hvem i Nigeria behøver å bytte Naira mot Bitcoin?

Når vi ser tilbake på flytskjemaet for “gavekortoverføringer” fra tidligere i artikkelen, har vi ennå ikke gått i dybden på de potensielle årsakene til at folk i Nigeria ønsker å gi bort Nairaen sin for å skaffe seg Bitcoin. Hva gir Bitcoin dem?

Som nevnt tidligere har Nigeria iverksatt en rekke kapitalkontrollstiltak ovenfor innbyggerne. En av tingene blant disse kontrollene tillater bare godkjente og registrerte individer og enheter å bytte lokal Naira mot utenlandsk valuta. Jeg tror at en god del av menneskene som kjøper Bitcoin i Nigeria er de som ikke har lov til å handle utenlandsk valuta, og som fremdeles ønsker å få tilgang til det. Disse personene kan deles inn i to grupper:

Den første gruppen ville være lokale nigerianere som ønsker å kjøpe varer på det internasjonale markedet og som bruker Bitcoin for å gjøre det. Dette bruksområdet er blitt delvis bekreftet ved Paxfuls CEO Ray Youssefs sine kundeinteraksjoner der han fikk vite at en gruppe nigerianere brukte Bitcoin til å kjøpe, sende og selge flomskadde biler fra USA i Nigeria etter at Sentralbanken i Nigeria slo ned på valutabørser i 2016. Jeg hørte også noe lignende under intervjuene mine, men det involverte i stedet nigerianere som kjøpte kinesiske varer fra kinesiske leverandører som godtok Bitcoin.

Den andre gruppen mennesker som ser ut til å ha behov for Bitcoin i Nigeria er kinesiske statsborgere. I dette tilfellet setter de kinesiske innbyggerne som driver virksomhet i Nigeria inn Naira på sine bankkontoer, men har få muligheter til å overføre denne Nairaen tilbake til Kina på grunn av nevnte valutakontroller.

I et slikt scenario vil den kinesiske statsborgeren i Nigeria gjennomføre en P2P OTC-overføring på Paxful for å bytte Naira på sin bankkonto mot Bitcoin, som de deretter kan bruke til å inngå en ny handel for å konvertere Bitcoin til Yuan på sin kinesiske bankkonto. En ekstra bonus her er at Bitcoin nå handles til en pris litt under verdensmarkedet mot Naira, og derfor vil transaksjonen sannsynligvis også gi en fin mulighet for å få en god arbitrasje for dem [Vedlegg 6].
Kinesisk statsborger i Nigeria som bruker Bitcoin for å utføre en kapitalflukt og/eller overføring

På den andre siden av handelen: Hvem kjøper disse rabaterte gavekortene og hvorfor?

Samtidig som alle i teorien kan dra nytte av å kjøpe gavekort på rabatt på Paxful til eget bruk, krever det allikevel en del risikostyring å kjøpe gavekort på Paxful, og majoriteten av kjøpene bak de rabaterte gavekortene skyldes faktisk en mindre gruppe fagfolk som utfører det som er kjent som dropshipping.Paxful bruker som har kjøpt Amazon gavekort for millioner av dollar

Dropshipping, er ganske enkelt, når en bedrift selger varer som de for øyeblikket ikke har på lager. Det vil si at en bedrift legger ut en annonse for en bestemt vare på nettet og venter på at en kunde kommer og kjøper den. Når kunden velger å kjøpe varen, vil dropshipperen kjøpe varen direkte fra leverandøren og få den sendt direkte til kunden. Når det gjelder Paxful og handel av gavekort er den enkleste utførelsen av dropshipping vist i grafen nedenfor:

Dropshipping finnes i mange former, og kan utføres fra hvor som helst i verden og til hvor som helst i verden. Andre sofistikerte former for dropshipping involverer et mellomlager som videresender varen for deg og spilles ut i en global skala som dette:

Basert på intervjuer jeg har gjort med personer jeg har blitt kjent med, kan det se ut til at dropshipping utført med Bitcoin-kjøpte gavekort først og fremst bli utført av (1) amerikanere som dropshipper innenlands, (2) asiater med amerikanske forbindelser/kontoer som sender til Asia, og (3) nigerianere med amerikanske forbindelser/kontoer som sender til Vest-Afrika. Det er imidlertid ikke bare disse gruppene som gjør dette, og modellen kan utføres av hvem som helst, hvor som helst.

Etter å ha oppdaget denne dropshipping sammenhengen, er det nå klart hvorfor noen kort på Paxful er mer populære enn andre. Generelt har de mest populære gavekortene vist seg å være de som kan innløses for små varer som er enkle å sende eller er helt digitale (Steam Wallet, iTunes, osv.) og som derfor kan innløses globalt. I tillegg mistenker jeg at mange av varene som er involvert i dropshipping er de som har begrenset tilgjengelighet i forskjellige land av grunner knyttet til tollsatser og proteksjonisme.

Dropshipping som virksomhet varierer i omfang og snakkes om på en lang rekke nettforum der folk legger strategier for hvordan de kan gjemme seg for og/eller ikke bryte tjenestevilkårene til Amazon eller andre, i tillegg til de beste logistikkene, og så videre.

Konklusjon:

Paxful er virkelig et utstillingsvindu for de interessante, vakre, nye og bisarre måtene Bitcoin kan brukes på i vår verden. Selv om jeg først og fremst har fokusert på gavekorthandelen i USA, Nigeria og Kina, er det mange andre historier som også spilles ut på Paxful. Jeg har prøvd mitt beste for å blande både kvalitativ og kvantitativ data for å vise et fullstendig og nøyaktig bilde, men det er fremdeles mange historier igjen å fortelle. Dessuten var det virkelig en utfordring å få mange av disse markedsdeltakerne til å snakke med meg. Fordi deres aktivitet ofte faller inn i et lovlig gråområde og/eller var en form for proprietær kunnskap og derfor føler jeg at det bare er avdekket en liten representasjon av det virkelige mangfoldet og omfanget av disse aktivitetene.

Vedlegg:

 1. Amerikanere har titalls milliarder dollar i gavekort som ligger rundt i huset. Det er garantert at noen av disse gavekortene havner på Paxful for salg. Imidlertid er det mange andre steder på internett hvor du kan selge gavekort til en større bekvemmelighet og få en bedre pris, så jeg vil tro at Paxful ikke er førstevalget for de fleste vanlige amerikanere som selger gavekort og sannsynligvis ikke utgjør majoriteten av volumet.
 2. Det er ganske vanlig at en frilanser fra et utviklingsland aksepterer gavekort som betalingsmåte. Dette er ikke fordi de vil ha gavekortene, men fordi det ofte er den mest praktiske og enkle måten for folk i andre land å betale dem på.

  Tjenester som Paypal er ofte førstevalget for frilansere, men Paypal er ikke tilgjengelig eller sterkt begrenset i mange land, og dette inkluderer det meste av Vest-Afrika.

  I disse tilfellene er gavekort ofte den nest beste tingen. I tillegg til å betale profesjonelle frilansere, er det mange nettsider som bruker gavekort for å betale for det jeg kaller digitale mikrotjenester. Disse mikrotjenestene er relatert til nettsider som mechanical turk, swagbucks, surveymonkey og dusinvis av andre som betaler ut hundrevis av millioner av dollar i gavekort hvert år til inntekter i utviklingsland. Det interessante med freelancing og digitale mikrotjenester ved hjelp av gavekort som betaling er at frilanseren som mottar disse gavekortene, er fullstendig klar over at de ikke kan brukes i sitt eget land, og de i stedet behandler dem som løsøre med verdi som de kan ta til steder som Paxful for å bytte mot kontakter og etter hvert lokal valuta.
 3. En rapport som ble publisert tidligere i år, viste at nigerianske baserte svindlere brukte Paxful til å veksle gavekort fått fra ofrene deres. I tillegg virker det også mulig at Paxful er et verktøy som brukes i den enorme verden av kredittkortsvindel.

4.

5.

6. Til tross for logikken i denne aktiviteten og etter å ha hørt om det fra andre nigerianere, kunne jeg ikke få noen kinesiske personer i Nigeria til å bekrefte dette.


Takket være forskningssponsoren min dlab, flere ansatte på Paxful for intervjuer, Reggie Adaka, LocalBitcoins og valutahandler av nigeriansk opprinnelse bosatt i Storbritannia,  Eduardo Gomez, sjef for kundeservice hos Purse.io og Venezuelansk-født LocalBitcoins-trader, flere nigerianske gavekortselgere inkludert Victor Oluwasegun, flere gavekortkjøpere/dropshippere, og Nick Plante for gjennomgang av min grammatikk og generell lesbarhet. Også spesiell takk til min frivillige dataanalytiker Boaz Sobrado. …

Opplysning om interessekonflikt:

Paxful har vært i kontakt med meg angående å betale meg for å gjøre fremtidige undersøkelser og fortsette å skrive artikler.

Opprinnelig publisert på medium.com, skrevet av Matt Ahlborg

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.