»  Nyheter  »  Dune Analytics selskap lansert

Dune Analytics selskap lansert

Richard Paulsen
calendar 06,november 2019
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem

I følge co-founder og CEO Fredrik Haga er Dune Analytics en nettside der du kan analysere, visualisere og dele blokkjede data med andre.

I dag er det enkelt å sjekke mikrotransaksjoner på for eksempel Etherscan, men skal du analysere bruken av en token eller blokkjede prosjekt er det få tilgjengelige verktøy i dag.

Fredrik Haga og kompanjongen Mats Julian Olsen i Dune Analytics har hatt det travelt i forkant av lanseringen av den offentlige versjonen av analyseprogrammet. Det er ikke bare fordi man har måtte utbedre produktet, men fordi de har hatt betalende kunder i snart ett år allerede.

“Vi startet selskapet i september 2018, og fikk vår første betalende kunde i desember samme år. Det var tre måneder etter opprettelsen av selskapet.”

Freemium modell

I dag kan hvem som helst gå inn på Dune Analytics og velge seg en token eller smart kopntrakt for videre analyse. Programmet er ikke et rendyrket trading-verktøy, men gir deg muligheten til å analysere aktiviteten i alle produkter (dApps) som bygges på Ethereum.

Er du usikker på helt konkret hvordan du skal gå frem, eller hvilke resultater du ser etter, kan du velge å kopiere andre.

“Et av våre verdiforslag er at man skal kunne bygge på hverandres kunnskap. Hos oss kan du dele analyser og resultater, noe som gjør at andre lærer, men kan også kopiere metode til sine egne prosjekter. Det tror vi vil styrke blokkjede markedet som helhet, og skape et interessant community på plattformen vår”.

Hvis vi tar det helt fra begynnelsen, hvilket problem er det dere konkret skal løse?

“Først og fremst er det vanskelig å hente ut og bearbeide data fra en blokkjede i dag. Transaksjoner er tilgjengelig, men dypere analyser er utfordrende på grunn av ulike datakilder og fremstillingsmetoder. En blokkjede er optimalisert for å verifisere data, men ikke for at mennesker skal kunne trekke ut informasjon. Dette har vi endret ved å gjøre det enkelt å hente ut og fremstille data visuelt”

Et stort kundegrunnlag

Dune Anlytics sikter seg inn mot kryptoselskaper, og i første runde de som bygger på Ethereum. I dag er Ethereum protokollen den neste største blokkjeden i verden med en verdi på $20 milliarder, men det er ikke regnet med alle de individuelle prosjektene som er bygget Ethereum sin ERC-20 token standard. Det er flere tusen prosjekter.

“Vi har primært solgt til start-ups i blokkjede verden, men i forrige uke hadde vi vår første gjennom gang med juridisk avdeling i et større selskap. Det var lærerikt og gir oss en smakebit på hva vi har i vente når vi vokser videre”.

Før sommeren var både Fredrik Hage og Mats Julian Olsen i San Francisco der de deltok på Binance Labs sitt aksellerator program. Fokuset i programmet var pitchtrening, møte relevante personer i bransjen og kapitalinnhenting.

“Binance Labs åpnet mange dører for oss, og vi er veldig stolte av å delta på deres tre måneder lange aksellerator program. Alle selskapene som går gjennom programmet forstår raskt hvordan dører åpner seg, når en av verdens største aktører inne blokkjeder og kryptovaluta hjelper deg. Binance er et nav for hele bransjen. Under programmet investere de penger i Dune Analytics.”

Fredrik definerer Dune Analytics som et SaaS (Software as a service) selskap. De leverer software mote betaling. Det har vært en hot sektor, med flere børsnoteringer de siste to årene.

“For oss er det fullt fokus på å få gratisversjonen av programmet ut i verden, slik at vi får mange brukere. Vi ønsker å være et referansepunkt i bransjen på hva som skjer på din blokkkjede. Snart har vi sikkert lyst til å hente penger til vekst, da vi kun er to ansatte i dag.”

Back
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem