Firi

Er Firi til å stole på og har kryptobørsen noe å tilby i kampen mot internasjonale konkurrenter? Vi tok en nærmere titt.

Kryptografen
Oppdatert 15,mai 2024
firi

Informasjon om Firi sitt tilbud av kryptovaluta

Til tross for enkelte svakheter er det liten tvil om at Firi er blant de beste kryptobørsene i Norge.

Tips: Benytt koden bonus10 når du åpner konto og få gratis krypto verdt 55 kroner når du verifiserer deg, uten krav om kjøp. Merk: Den kan ikke etterbetales ved manglende inntasting.

Sammendrag

Når vi testet Firi fokuserte vi på følgende: Tjenester, gebyrer og brukervennlighet.

Vår erfaring med Firi er at de gjør det særdeles bra på de to første områdene, men at de med fordel kan utvide sortimentet sitt. Kombinert med staking, sparing og kryptobonuser er Firi et solid alternativ for norske kunder.

Vi liker særlig mobilversjonen til kryptobørsen, inkludert muligheten for å bytte mellom lys og mørk modus. De har også åpnet for innskudd med Vipps, som gjør det langt enklere å gjennomføre handler på kort tid.

Forventet tid å åpne konto? Cirka 2-5 minutter.

FordelerUlemper
Eget bonusprogramBegrenset utvalg
Delvis forsikret via FireBlocksTidvis høy spread
Innskudd med Vipps, kort og bankNoe høyt gebyr (0,7% per handel)
God kundeservice
Staking for Ethereum
Egen skattekalkulator
Apper (iOS og Android)

Fakta om tjenesten

Firi er en norsk kryptobørs med hovedkontor på Aker Brygge i Oslo. Per 2022 har Firi 170.000 aktivere tradere og en omsetningen som overstiger 1 milliard kroner på årsbasis.

Selskapet er registrert hos Finanstilsynet under navnet Firi AS, noe som betyr at de følger hvitvaskingsloven og andre relevante krav. Bak kryptobørsen står gründerne Thuc Tuan Hoang og Øyvind Kvanes, som gikk sammen om å starte tjenesten i 2017. Kryptobørsen var i starten kjent som MiraiEx, men byttet navn i første halvdel av 2022.

Selskapet har vokst raskt de siste årene og har fått med seg flere profilerte investorer på eiersiden. Sist ut var Schibsted Media som valgte å skyte inn 40 millioner kroner i selskapet, noe som priset Firi til en verdi av omtrent 730 millioner kroner.

Tjenester hos Firi

Firi tilbyr flere tjenester, inkludert kryptohandel, staking og sparekonto. Her ser vi nærmere på hver av de.

1. Kryptohandel

Firi sitt hovedfokus er å tilby tjenester innen kjøp og salg av digital valuta. Per siste halvdel av 2023 så tilbyr Firi 17 forskjellige kryptopar.

Antall kryptopar

Firi tilbyr handel med 19 kryptovalutaer (oppdatert senest mai 2024):

 • BTC
 • ETH
 • USDT
 • BNB
 • XRP
 • USDC
 • ADA
 • DOGE
 • SOL
 • DAI
 • DOT
 • MATIC
 • LTC
 • LINK
 • AVAX
 • UNI
 • AAVE
 • MANA
 • SAND

Du kan handle via 3 forskjellige løsninger: Mobilappen (Android og iOS), webapplikasjon og en egen API-løsning.

Vår erfaring med Firi er at de har lagt mye arbeid i å gjøre brukeropplevelsen så enkel som mulig. Som et eksempel har de 2 ulike moduser for handel:

 • Forenklet modus: Firi fyller ordren for deg automatisk, basert på beste tilgjengelige tilbud. Passer bra for nybegynnere.
Forenklet modus Firi
Med forenklet handel blir ordrer fylt i henhold til beste tilgjengelige pris i markedet (klikk for å forstørre bildet).
 • Avansert handel: Her kan du selv legge inn ønsker kurs ved å skape en såkalt limit ordre. Alternativt kjøper du til beste tilgjengelige pris ved å velge markedsordre.
Firi avansert handel
Med avansert handel får du bedre kontroll (klikk for å forstørre bildet).

Via avansert handel hos Firi får du også tilgang til grafer og ulike verktøy for teknisk analyse. Erfarne brukere kan også få tilgang til ytterligere tjenester, slik som automatiserte transaksjoner via API. 

Hvis målet er å spare penger burde du velge avansert handel, da de fortsatt har en betydelig spread mellom beste kjøps og salgspris. Det kan fort være snakk om en differanse på mellom 1-2,5 prosent. Hos store kryptobørser er det heller snakk om 0,1 til 0,25 prosent differanse, maks.

Som et resultat vil du også til tider se at prisene hos Firi avviker noe fra kursene i internasjonale markeder.

2. Staking

De har også sitt eget staking program, noe vi testet. Enn så lenge er det kun mulig å legge inn Ethereum og Firi opplyser at de også snart vil lansere staking av Cardano.

Vår erfaring var at staking programmet er enkelt å ta del i. Nylig åpnet de også opp for at kunder kan åpne staking konto både via mobilapp og på web. vi åpnet kontoen på noen få minutter og gjorde det første innskuddet av ETH. Slik ser det ut for oss som kunde:

staking Firi
Årlig avkastning for staking ligger på 4,17% for ETH. Dette vil endre seg over tid (klikk for å forstørre bildet).

Gå i dybden: Vi har fra tidligere skrevet en dyptgående guide om kryptostaking.

3. Sparekonto

Et annet tilbud hos Firi er det som kalles for kryptosparing. Det er et fint tilbud for de som ønsker å spare visse typer krypto langsiktig, slik som Bitcoin.

Likevel sliter vi litt med å se den store verdien, gitt at det allerede er mulig å stake ETH i bytte mot årlig avkastning på over 4,15%.

Èn fordel er at du kan spare med automatisk trekk fra konto, hvor du selv bestemmer hyppigheten og hvilken kryptovaluta du vil investere i. Det er mulig å sette opp autotrekk fra kontoen i banken din, som går til sparekontoen.

Enn så lenge er det kun mulig å åpne sparekonto via mobilappen til Firi.

Bonus: De gir deg 45 kroner når du gjør ditt første spareinnskudd.

Vervekode

Med en Firi vervekode kan du motta bonus når du åpner ny konto. Det gir deg en fin startsum å handle med. Benytt deg av vervekoden bonus10 og tjen opptil 200 kr.

Gebyrer og kostnader

Her har vi oppsummert de ulike gebyrene som gjelder hos Firi.

Hver gang du handler betaler du 0,7 prosent i gebyr, som riktignok er litt høyere enn hva vi har sett andre steder. Likevel sparer du sannsynligvis penger over tid.

Hvorfor? Jo, du slipper å betale valutagebyr til banken – noe du alltid må gjøre hvis du skal handle kontrakter oppgitt i EUR, USD og lignende. Her er handelen oppgitt i norske kroner, noe vi mener er en stor fordel.

TypeValutaGebyrMinstebeløp
Kjøp og salgAlle marked0,7%
Innskudd bankKrGratis11 kr
Innskudd kort, Apple Pay, VippsKr3,9%100 kr
Innskudd kryptovalutaAlle markedGratis
Uttak bank*Kr69 kr500 kr
UttakBTC0,0005 BTC0,001 BTC
UttakETH0,008 ETH0,02 ETH
UttakXRP9 XRP25 XRP
UttakDAI9 DAI20 DAI
UttakLTC0,06 LTC0,2 LTC
UttakSOL0,2 SOL1 SOL
UttakDOT0,8 DOT2 DOT
UttakADA9 ADA20 ADA
UttakUSDC9 USDC20 USDC
UttakBNB0,0350,05 BNB
UttakAVAX0,0551,1 AVAX
*Du kan ta ut maks 300 000 kr per døgn

Verifisering

Verifiseringen hos Firi gjøres ved hjelp av BankID og Vipps. Selve ID verifiseringen vil ta rundt 1-2 minutter og fungerer omtrent på samme måte som å åpne en norsk bankkonto.

Deretter kan du forvente å bruke et par minutter på å fylle ut skjemaet for kundekontroll. Kort oppsummert må du besvare noen enkle spørsmål knyttet til pengenes opphav, din politiske eksponering, forventet handelsvolum osv.

Vår erfaring er at det kan ta flere døgn å fullføre manuell verifisering hos utenlandske børser. Derfor er det en stor fordel at Firi tilbyr elektronisk verifikasjon ved hjelp av bankID.

Forventet tidsbruk: 3 minutter

Kundestøtte

God kundestøtte kan være en av grunnene til av Firi sine tjenester har blitt så populære. De besvarer henvendelser på kort tid og har fått et rykte for å være brukervennlig, noe vi selv mener er en viktig fordel.

Hvis du noen gang har prøvd å kontakte kundeservice hos Coinbase så vet du hvor håpløst det er når de bruker flere uker på å besvare en enkel henvendelse.

Kundestøtte hos Firi inkluderer en live-chat løsning og epost.

Sikkerhet

Mange foretrekker Firi fordi det er en børs med hovedsete i Norge som også følger relevante lover og regler. De står registrert hos Finanstilsynet og er derfor underlagt kravet om anti-hvitvasking og såkalt KYC (kundekontroll). Strengere kontroll senker sannsynligheten for uautoriserte transaksjoner.

Firi bruker også multisig-wallets, kombinert med 2-faktor autentisering. 2-FA må valideres ved alle uttak, uavhengig av beløpets størrelse.

Lagring av krypto hos Firi

Firi bruker i hovedsak kald lagring, som gir mer trygghet. Av den grunn kan det også ta opptil 24 timer å få et større uttak godkjent. Av sikkerhetsmessige grunner må overføringer fra kald til varm lagring gjøres manuelt av Firi sine medarbeidere. 

De har også publisert bevis på reservene de sitter med, eller såkalt proof-of-reserves.

Forsikring

Firi forsikrer kundemidler gjennom selskapet Fireblocks, en tjeneste som motvirker datainnbrudd og hacking. Som en del av forsikringen er kundenes innskudd skjermet for opptil 30 millioner dollar i tap.

Firi skatteberegning

Firi har sin egen tjeneste som hjelper deg regne ut beskatningen av krypto. Forutsetningen for at tallene skal bli helt korrekt er at du kun har handlet på plattformen, eller notert ned riktig kjøpspris. Her regner de ut formuen din ved årsslutt, hvor mye du har mottatt og andre kostnader du kan trekke fra (se eksempel nedenfor).

Firi regner ut 3 ting:

 • Formuesverdien
 • Tap
 • Inntekt
 • Gevinst (netto)
skatteberegning Firi
Legg merke til knappen som lar deg laste ned skatteberegningen. Klikk for å forstørre bildet.

Vi testet løsningen og syntes den fungerte utmerket. Verktøyet gjør nærmest alt arbeidet for deg, ved å oppgi tall i form av et vedlegg som enkelt kan lastes ned og føres inn i skattemeldingen. 

Oppsummering

Firi kombinerer en brukervennlig børsplatform med innovative tjenester som staking og sparekonto. BankID verifisering, kortbetaling og egen skatteberegner er blant de fordelene som gjør Firi til det beste alternativet for kryptohandel innad i Norge.

De fortsetter stadig å utvide sortimentet sitt, der BNB og AVAX var sist ute i 2023. Vår egen erfaring med Firi var positiv og vi finner ingen betydelige ulemper, utover at vi kunne ønske oss et litt bedre utvalg i forskjellige kryptovaluta.

Til opplysning: Det er 18 års aldersgrense for å bruke Firi. Historisk avkastning vil aldri være noen garanti for fremtidig avkastning.

Spørsmål og svar om Firi

Er Firi registrert hos Finanstilsynet?

Firi er registrert hos Finanstilsynet under navnet Firi AS, og du finner oppføringen her.

Hvor finner jeg min vervekode?

Gå inn på den delen av siden som heter Firi Fordel. Her finner du vervekoden din, pluss tilgjengelige bonuser.

Hvem handler mest krypto hos Firi?

Privatkunder handler mest hos selskapet. De hadde per 2022 over 170.000 aktive kunder, hvorav brorparten var privatpersoner.

Er kryptobørsen trygg?

Ja. Firi er en seriøs norsk kryptobørs som står registrert hos Finanstilsynet. De følger relevante lover og regler i Norge og har stiftet egen forsikring mot kundetap.

Hva er Firi?

Firi er en norsk kryptobørs med hovedsete i Oslo. Børsen ble grunnlagt i 2017 av Øyvind Kvanes og Thuc Tuan Hoang. De er per 2023 Norges største kryptobørs og har siden oppstarten behandlet transaksjoner for mer enn 20 milliarder kroner, med 160 000 aktive tradere.

Back
Firi
Antall kryptopar Inkluderer handel mellom ulike krypto
9 stykk
Handelsgebyr 0,7% per handel.
0,7%
Gebyr innskudd Innskudd via bank og krypto er gratis. 3,9% for kort.
Varierer*
Gebyr uttak 69 kr for bank. Gebyr varierer med type krypto.
Varierer*
Verifisering Tillater bruk av BankID og Vipps
BankID
Betalingsmetoder ApplePay, Bankkonto, Vipps og Visa
visa SEPA

Relaterte artikler