»  Kryptovaluta  »  Tjenester  »  eToro erfaringer 2023: Hva du bør vite

eToro erfaringer 2023: Hva du bør vite

Kryptografen
calendar 30,mai 2023
etoro

eToro er en av verdens største investeringstjenester, målt i omsetning og antall kunder. Rent teknisk kan vi kalle eToro for en megler, gitt at de tilbyr såpass mange forskjellige investeringstjenester.

Vi har vurdert eToro sitt tilbud i Norge. Dette bør du vite før du åpner konto.

Sammendrag

eToro er et EU-registrert selskap underlagt europeiske regler for meglertjenester, noe som gir de full tilgang til det norske markedet. De har ekspandert raskt i Norge siden 2020 og er i dag blant landets største meglerhus.

Visste du at? Den norske børsen Firi gir deg gratis bitcoin i velkomstbonus når du åpner konto (med BankID).

eToro tilbyr over 3000 forskjellige aktivaer, noe som inkluderer:

 • Aksjehandel
 • Kryptohandel
 • CFD-handel (såkalte contracts for difference).
 • ETF investeringer
 • Valutahandel

Kunder kan også velge å kopiere porteføljer til vellykkede tradere på plattformen, gjennom det som kalles for “CopyTrade” funksjonen. Den lar deg kopierer strategien til andre tradere.

Våre eToro erfaringer var positive, hjulpet frem av en brukervennlig platform, enormt utvalg av investeringsprodukter og en enkel registreringsprosess.

Kort oppsummert er eToro en tjeneste som passer godt for både erfarne investorer og nybegynnere. Den er særlig optimal for de som og de som ønsker et bredere utvalg av meglertjenester på ett og samme sted.

Her ser vi nærmere på fordelene og ulempene med å bruke eToro. 

Fordeler:

 • Regulert platform med EU-baserte lisenser
 • Innovativ og brukervennlig plattform
 • Sosiale tjenester for CopyTrade og læring
 • Stort nettverk av erfarne tradere
 • Fungerer godt med desktop, nettbrett og mobil

Ulemper: 

 • Relativt begrenset utvalg av kryptovaluta
 • Begrenset utvalg av kontotyper 
 • Mangel på avanserte handelsverktøy og funksjoner

Fakta om eToro

eToro er en nettbasert investeringsplattform grunnlagt i 2007 i Israel. I dag tilbyr de handel med en rekke forskjellige aktiva, noe som inkluderer alt fra krypto til CFD’er og ETF-fond. Tjenesten er kanskje best kjent for muligheten til å kopiere andre tradere sine strategier.

eToro sin plattform er per 2023 tilgjengelig i over 140 land og har over 20 millioner aktive brukere.

De siste årene har eToro også beveget seg tungt inn i kryptohandel. De tilbyr over 30 ulike kryptopar i Norge, noe som inkluderer valuta/kryptopar. Inntil nylig var det også mulig å handle disse med giring opptil 1:2 for norske kunder.

Selskapet er mest kjent for CopyTrade som er en sosial tjeneste for investering. Det tillater brukere å følge og kopiere andre vellykkede tradere.

 • Plattformen gjør det svært enkelt å investere.
 • Tilbyr hundrevis av ulike kontrakter.
 • Man kan handle kurtasjefritt 
 • Uttak utføres øyeblikkelig

eToro brukeropplevelse

eToro sin plattform har et særdeles brukervennlig og moderne brukersnitt og design, sammenlignet med mange andre nettbaserte handelsplattformer. 

eToro tilbyr praktiske instrumenter for nybegynnere og mer erfarne tradere, både når det gjelder innskudd, uttak, handel og lagring. 

Det er raskt og enkelt å gjøre innskudd, og det finnes ulike metoder for dette. Med Paypal og bankkort kan du gjøre innskudd over $50, mens bankoverføring krever et minstebeløp på $500. Uttak hos eToro utføres øyeblikkelig, med unntak av bankoverføring som kan ta 1-2 virkedager. Det betyr at du får pengene på konto med en gang, etter å ha betalt uttaksgebyret på $5. 

App for mobil og skrivebord

eToro tilbyr en skrivebordsapplikasjon og mobilapper for iOS- og Android-telefoner og nettbrett. Dashbordet viser diagrammer, portefølje, kurser og nyheter. 

eToro har et begrenset utvalg av ordretyper på plattformen, inkludert market, limit og stop-loss. Plattformen har støtte for mer kompliserte ordretyper som order-triggers-other (OTO). Denne funksjonen er viktig for erfarne tradere som ønsker å gå raskt inn og ut av posisjoner og ta gevinster. 

Kundeservice

eToro sitt hjelpesenter har FAQ-artikler basert på vanlige forespørsler. Utover hjelpesenteret, er tilbudet for kundestøtte dessverre begrenset. 

eToro tilbyr kundestøtte på telefon og e-post, men kontaktinformasjonen er ikke særlig tilgjengelig. Chat-funksjonen til eToro er derimot enkel å finne, og der kan man også komme i kontakt med en “ekte” ansatt, fremfor irriterende chat-programmer.

Egnet for nybegynnere

eToros sosiale tjenester og gode utvalg av investeringstjenester gjør plattformen spesielt attraktiv for nybegynnere innen trading. 

eToro tilbyr en læringsplattform for å hjelpe brukere som ønsker å lære mer om investering og handel. Tjenesten har en egen seksjon for nyheter og analyser som gir tilgang til en rekke nyhetsmedia, tidskrifter og forskningsartikler. 

Kunder kan velge å kopiere porteføljer til vellykkede tradere på plattformen, ved å bruke CopyTrade-funksjonen. Erfarne tradere kan på sin side tjene penger på å dele sin portefølje med andre.

eToro tilbyr en tjeneste for kontantstyring, eToro Money, samt en re-investeringsplan (DRIP). Plattformen tilbyr derimot ikke marginkontoer eller automatisk reinvestering av utbytte.

Brukere av eToro sine tjenester får en virtuell konto med $100 000, for å lære om markedet og prøve ulike handelsstrategier uten å risikere å miste penger. Denne tjenesten kan være spesielt nyttig for nybegynnere. 

Sikkerhet

eToro er en sikker platform. Ettersom selskapet er regulert, har de også krav om å forsikre kundene sine iht. EU-reglementet, noe de har etterlevd. De har lagt inn betydelige ressurser i dette, noe som

eToro er en trygg plattform å bruke, også i Norge.

eToro krever to-faktor autentisering (2FA) og gir mulighet for biometrisk fingeravtrykk ved registrering, og digitale lommebøker for lagring av kryptovaluta. 

Plattformen benytter kald og varm lagring av brukere sine midler. Brukere kan også enkelt overføre kryptovaluta fra eToro til sin egen digitale lommebok.

Trustpilot gir eToro 4,3 av fem stjerner, basert på over 18 000 anmeldelser. 60 prosent gir plattformen fem stjerner, mens omtrent 20 prosent gir én stjerne.

eToro i Norge

eToro er lisensiert på Kypros og i Storbritannia (som krever egen lisens for alle selskaper etter de forlot EU). Som en del av EU sitt marked har eToro også tilgang til Norge, enda de ikke per se er registrert hos Finanstilsynet.

Plattformen tilbyr også sosiale tjenester for kunder som vil lære om trygg investering. Noen vil oppleve at det føles tryggere å følge erfarne tradere sin portefølje, med CopyTrade, fremfor egen spekulasjon omkring prisendring. 

eToro rapporterer ikke til skattemyndighetene på vegne av kundene sine. Det betyr at man må benytte skattemeldingen til å rapportere gevinst og fradragsberettiget tap. Dette må du gjøre manuelt.

eToro gebyrer

Brukere kan handle kryptovaluta, aksjer og råvarer helt kurtasjefritt hos eToro. Plattformen tar enkelte spredninger og gebyrer for noen handler, samt et gebyr på $5 for uttak. 

eToro tar et gebyr på én prosent for kjøp eller salg av kryptovaluta. Denne avgiften er inkludert i prisen, når man åpner eller stenger en posisjon. Med andre ord legges gebyr til markedspris.

Det finnes små gebyrer knyttet til overføring av krypto og bruk av eToro sin kryptolommebok. Kunder som ikke har logget på kontoen sin på over 12 måneder, kan bli belastet et gebyr for inaktivitet. 

Oppsummering

eToro er en global, nettbasert investeringsplattform som ble grunnlagt i 2007 og som i dag tilbyr handel med kryptovaluta. Plattformen tilbyr automatiserte porteføljer og andre avanserte tjenester for tradere. 

Plattformen er tilgjengelig i over 140 land og har 20 millioner brukere, inkludert i Norge. eToro er kjent for sin CopyTrade-tjeneste som er en sosial investeringstjeneste som lar brukere følge og kopiere handlene til andre vellykkede tradere. 

eToro er en brukervennlig tjeneste som er godt egnet for mindre erfarne kryptovaluta-investorer og tradere.

Plattformen har imidlertid noen ulemper, inkludert et begrenset utvalg av kryptovalutaer og aksjer. Plattformen mangler også avanserte handelsverktøy og funksjoner for mer avanserte tradere.

Back