»  Tjenester  »  Plus500

Plus500

Er Plus500 trygt å bruke for kunder i Norge og hvordan fungerer tjenesten i praksis? Vi tok en nærmere titt.

Lars Gundersen
calendar 16,november 2023

Introduksjon

Plus500 er blant de ledende meglerhusene i Norge innen CFD-segmentet, også kjent som differansekontrakter. Selskapet har i dag over 10 millioner kunder, fordelt på cirka 50 land som handler instrumenter innen alt fra kryptovaluta til aksjer og råvarer.

Kryptovaluta-tjenesten er interessant. Utover å tilby en topp-10 kryptoindeks har den konkurransedyktig prising, kombinert med at de lar tradere shorte enkeltkontrakter når de tror markedet er overpriset. Den fremstår som et godt valg for mer avanserte tradere som ønsker kortsiktig eksponering.

Selskapet står oppført hos Finanstilsynet som et EU-basert finansforetak, der hovedtilsynsorganet er CySeC. De virker til å være ekstra påpasselige med å følge relavant lovgivning til enhver tid, sammenlignet med konkurrerende meglerhus.

Blant markedene som trades hyppigst hos Plus500 finner vi kryptovaluta, råvarer (slik som naturgass) og indekser.

4/5 Trustpilot
Plus500
✔ Registrert hos Finanstilsynet
✔ 5500 instrumenter
✔ Gire (doble) investeringen din 1:2 via CFD
✔ Gå både short og long
Regulert av CySEC (lisens # 250/14)

Informasjon om Plus500 kryptobørs

Her ser vi først på hvordan Plus500 fungerer som en kryptobørs. Du finner informasjon om Plus500 sin øvrige markeder her.

Meglerhuset var det første som lot kundene sine trade kryptovaluta via CFD-er, når de lanserte Bitcoin i 2013. Siden den gang har de utvidet sortimentet markant, noe som i dag inkluderer en topp-10 indeks for de største kryptoprofilene målt etter markedsverdi (ekskludert stablecoins).

De tilbyr i dag en rekke kryptopar, inkludert både Ripple, Ethereum, Solana og. Plattformen følger godt med på markedet og inkluderer stadig flere valutaer ettersom slike blir generert.

Plus500 sine kryptomarkeder handles som CFD-er. Det gir tradere identisk finansiell eksponering, med det unntak at de ikke eier det underliggende instrumentet. Til forskjell fra ordinære børser er det mulig å gå både long og short i krypto, samt handle med en giring (leverage) på 2:1.

Her ser du et skjermbilde av Plus500 sin kontrakt kryptovaluta. I eksempelet åpner vi en kontrakt for 0,1 BTC.

plus500 eksempel

Hvordan åpne konto hos Plus500?

1. Last ned appen

Start med å laste ned Plus500 appen . Her blir du automatisk videresendt til Apple Store (iPhone/Macbook), PlayStore (Android/Chrome) eller det operativsystemet du trenger.

I vårt eksempel bruker vi appen på en Apple Macbook. Utseendet kan variere noe i henhold til hvilket operatørsystem du benytter.

Last ned app
Skjermbilde fra AppleStore for nedlasting av Plus500 sin applikasjon.

2. Åpne konto

Når du har installert applikasjonen vil du få et par valg. Du kan enten:

 • Gå til konto for å handle med ekte penger
 • Teste ut demomodus for å lære mer om hvordan Plus500 fungerer

Av praktiske grunner velger vi modusen ekte penger, ettersom demomodus ikke krever verifisering.

Velg konto Plus500
Med en demokonto kan du teste ut plattformen før du risikerer egne penger.

Fyll inn epost og velg passord: Her velger vi å registrere oss med epost og passord, enda de også tillater bruk av Google, Apple og Facebook.

Opprett konto med epost og passord hos Plus500
Det kan være greit å bruke en dummy-epost for å unngå eposter med markedsføring.

3. Svar på spørsmål

Svar på lovpålagte spørsmål, slik som hvor pengene dine stammer fra. Plus500 er også forpliktet til å undersøke om du forstår risikoen med produktet.

Her ser du et eksempel på hva de kan spørre om:

Før du kan handle vil Plus500 teste at du forstår risikoen med produktene de selger.

4. Verifiser deg

Etter du har svart på spørsmålene må du oppgi informasjon for å verifisere identiteten din.

Det inkluderer:

 • Kopi av førerkort eller pass
 • Elektronisk kopi av faktura fra de siste 6 måneder
 • Personnummer
 • Telefonnummer

Slik ser oversikten ut.

Merk at ID ikke aksepteres som en bekreftelse på bostedsadresse.

5. Velg metode for innskudd

Velg hvordan du ønsker å sette inn penger hos Plus500. Velg hvordan du ønsker å overføre penger til platformen. Disse metodene tilbys:

 • Kredittkort/Debetkort
 • PayPal
 • ApplePay
 • Bankoverføring
Betalingsmetoder Plus500
Bankoverføring har lavest gebyr.
 • Bank er som regel den billigste måten å sette inn penger. For transaksjoner innad i Norge vil du kun betale noen få kroner i overføringsgebyr. Noen banker lar deg også bruke straksbetaling, der innskuddet står på konto innen få minutter. Hvis straksbetaling ikke støttes må du gjerne vente minst én dag.
 • Debetkort og kredittkort er en annen måte du kan betale for handelen. Ulempen er at du belastes for et gebyr på alt fra 3 til 5 prosent når du handler bitcoin.
 • PayPal er en elektronisk lommebok som lar deg samle flere betalingsmetoder. Appen gjør det enklere å handle bitcoin fordi du slipper å registrere nye betalingsdetaljer.

Det finnes også mange andre måter å sette inn penger, slik som Netteller, Skrill osv. Vi har ikke omtalt disse, gitt at de ikke er vanlige betalingsmetoder i Norge

6. Åpne din første handel

Nå er du klar for å åpne din første handel hos Plus500.

Begynn med å finne frem til ønsket kontrakt. I dette eksempelet bruker vi bitcoin-kontrakten som et eksempel. Den finner du under kryptovaluta som hovedkategori.

Plus500 kryptovalutamarkeder
Legg merke til Plus500 sin krypto10-indeks som følger et bredere utvalg av markedet.

Hvordan du handler et instrument hos Plus500 vil avhenge av hvorvidt du ønsker å gå short eller long.

 • Long: Du tror prisen skal gå opp
 • Short: Du tror prisen skal gå ned

I dette eksempelet velger vi å handle bitcoin med en long-posisjon.

Huk av for “kjøp hvis kursen er” for å kjøpe instrumentet til limit kurs. (Klikk for å ekspandere bildet).

Plus500 demo

Jeg liker at de gjør det enkelt å teste tjenesten i demo-modus. Med Plus500 demo kunne jeg sette inn fiktive penger og se hvordan porteføljen utvikler seg over tid.

Her er det verdt å nevnte at demokontoen også fungerer for de som har en “ekte” konto. Med en demokonto kan du sette inn 500 000 kroner, som deretter kan brukes på alle instrumenter som tilbys på plattformen. Brukerflaten er identisk med den normale utgaven, med den forskjell at du ikke risikerer noen kapital.

Plus500 demo
Bytt fra ekte penger til demokonto nede i høyre hjørne på web-utgaven.

Ettersom Plus500 tilbyr komplekse finansielle instrumenter er demokontoen et viktig verktøy for nye brukere. Mitt råd er at du tester ut Plus500 på denne måten før du setter inn ekte kapital.

Snarvei: Denne lenken tar deg direkte til siden hvor du kan åpne en demokonto.

Informasjon om Plus500

Plus500 er et britisk meglerhus grunnlagt i 2008 under navnet Plus500 Group. Firmaet er blant de største meglerhusene i Europa, og er underlagt ulike reguleringsmyndigheter, avhengig av hvilket land tjenesten benyttes fra.

Som et eksempel er Plus500 sitt britiske tilbud underlagt FCA (Financial Conduct Authority), mens CySec (Cyprus Securities & Exchange Commission) overser annen europeisk virksomhet, inkludert i Norge.

I Norge kan vi fritt benytte tjenesten på bakgrunn av EØS avtalen. Den fastsier at det skal være fri flyt av varer og tjenester mellom EU og EØS land. Plus500 har også registrert seg som et utenlandsk finansielt foretak hos Finanstilsynet.

Plus500 tilbyr utelukkende CFD-er (også kalt differansekontrakter) for ulike finansielle produkter. CFD-er gjør det mulig å spekulere i prisutviklingen på kryptovaluta, aksjer, råvarer, indekser og opsjoner uten å ta en direkte posisjon i markedet.

Plus500 var det første meglerhuset som inkluderte Bitcoin i sine CFD-kontrakter i 2013.

Videre tilbys det tilgang til opsjonskontrakter som er disponible på flere markeder. Dette gir deg som trader muligheten til å spekulere i den fremtidige prisutviklingen på eiendelen gjennom referanseindeksen. Til forskjell fra vanlige opsjoner gjøres disse opp umiddelbart. Det særegne med Plus500 er at eiendelen det spekuleres i, ikke eies av selskapet selv.

I hovedsak følger det ingen provisjon av handel gjennom Plus500, hovedinntekten kommer fra det som kalles for spread (differansen). Dét er forskjellen mellom hva et instrument blir blir kjøpt for, og hva det blir solgt for. Spread-størrelsen per kontrakt hos Plus500 avhenger av markedsvilkårene og markedstypen som tas i bruk i den gitte handelen. Tjenesten kan minne en del om eToro, enda sistnevnte også tilbyr andre finansinstrumenter enn kun differansekontrakter.

Spread eller spredning refererer altså til variasjonen mellom salgs- og kjøpskursene på en markedstype på et bestemt tidspunkt. Plus500 tilbyr to typer spread-mekanismer for handelsmarkeder.

 1. Den dynamiske spredningen justeres kontinuerlig i henhold til markedsspreaden i løpet av den åpne posisjonsperioden.
 2. Rask spredning forblir uendret ved generelle markedssvingninger mens posisjonen er åpen. Den kan imidlertid endres til et nytt nivå når markedet er volatilt og mindre flytende, noe som gir en bedre gjenspeiling av de underliggende markedsforholdene.

Til tross for dette bestreber Plus500 seg på å tilby så lave prisdifferanser som mulig til enhver tid.

Handelsmarkeder

CFD-er kalles også verdipapirer og omfatter alt fra råvareterminer til aksjer, valutaer og metaller med mer. Plus500 tilbyr et svært rikt og variert utvalg av investeringer innen differansekontrakter.

Når du handler en CFD kjøper eller selger du en kontrakt, noe som betyr at du forplikter deg til å veksle differansen mellom åpnings- og sluttkurs. Målet er å forutse om prisen på en vare vil stige eller falle. Hvis du tror at kursen vil stige (lang posisjon), kjøper du, og hvis du tror at kursen vil falle (kort posisjon), selger du.

Via handelsmarkedene hos Plus500 får du tilgang til over 3500 instrumenter, der brorparten består av aksjer.

Her ser du hvilke instrumenter som er mest populære for øyeblikket:

Aksjer

Plus500 har tilgang til flere ulike børser over hele verden, noe som blant annet inkluderer selskaper notert på NYSE, NASDAQ og LSE, for å nevne noen. Èn ting vi liker er at selskapet har delt opp ulike aksjemarkeder i henhold til geografi. De lar oss velge mellom aksjemarkedene i USA, Storbritannia, Japan mm. Nedenfor ser du et eksempel.

Plus500 aksjer
Hos Plus500 kan du trade aksjer indirekte via CFD-er. De har også en egen seksjon dedikert til Norge.

Råvarer

Blant varer og markeder som er tilgjengelige gjennom handelsplattformen til Plus500 finner du for eksempel:

 • Gull
 • Sølv
 • Olje
 • Naturgass

Plattformen følger de naturlige svingningene som påvirker prisen i det globale råvaremarkedet.

Valuta

Hele Forex-markedet er tilgjengelig via Plus500. Dette betyr at alle som handler gjennom handelsplattformen har mulighet til å spekulere i alle tilgjengelige valutaer. Slik kan man dra nytte av en stadig vekslende valutakurs.

Indekser

Du kan også handle aksjeindekser fra forskjellige regioner. Dette inkluderer blant annet S&P 500, DAX 30 og FTSE 100.

Gebyrer

Hvilken type gebyrstruktur som følger av en handel vil i all hovedsak avgjøres ut fra hvilken instrumenttype som blir brukt. I tillegg kommer markedsforholdene på det spesifikke tidspunktet der handelen blir gjennomført, samt regelverket som er gjeldende i regionen der handelskontoen er registrert.

Det er også viktig å nevne at selv om Plus500 ikke tar provisjon, vil blant annet kostnader og gebyrer knyttet til spredning og annet kunne påvirke handelens lønnsomhet. Nedenfor har vi samlet en oversikt over hvilke gebyrer som følger bruken av plattformen og hvilke kostnader som er tilknyttet handelen.

“Overnattsgebyr”

Overnight funding” er et gebyr du betaler for å holde en handelsposisjon over natten når du handler med leverage (giring). Finansiell leverage er et resultat av at man bruker lånt kapital som finansieringskilde når man investerer for å utvide en aktivabase og generere avkastning på risikokapitalen.

Overnattsgebyret gjenspeiler kostnaden som er forbundet med det å låne kapital for å kunne holde den angitte posisjonen åpen. Hos Plus500 blir beløpet for overnattsgebyr enten lagt til eller trukket fra kontoen når en posisjon er åpen etter et visst tidspunkt – “overnight funding time“.

Valutaveksling

Dersom du ønsker å handle en valuta gjennom en annen form for valuta som du har tilgjengelig gjennom egen konto, vil det påbeløpe et vekslingsgebyr. Dette gjelder særlig i den grad handelen innebærer at posisjoner skal åpnes og lukkes. Det vil derfor lønne seg å handle med samme valuta. Her vil likevel vekslingskursen ha en innvirkning på utfallet av handelen og størrelsen på gevinst kontra gebyr.

Inaktivitetsgebyr

Hvis du lar handelskontoen din hos Plus500 være inaktiv i en periode på tre måneder eller mer, kan det påløpe et inaktivitetsgebyr. Dette gjelder hvis kontoen din ikke har blitt brukt til handel eller du ikke har logget inn på den. Hensikten er først og fremst å oppmuntre deg til å bruke kontoen din, men også fordi inaktive kontoer koster finansinstitusjonene penger.

Oppsummert

Her er en oversikt over minimum handelsavgifter hos Plus500:

 1. Forex: Minimum påslag over stramme spreads mellom 0,6 og 107 pips. Minste provisjon er kurtasjefritt.
 2. Aksjer: Minimum påslag over stramme spreads mellom 0,50 % og 1,00 %. Minste provisjon er kurtasjefritt.
 3. Kryptovaluta: Minimum påslag over stramme spreads mellom 0,25 % 2,50 %+. Minste provisjon er kurtasjefritt.
 4. Indekser: Minimum påslag over stramme spreads mellom 0,02 % og 0,20 %+. Minste provisjon er kurtasjefritt.

Plus500 tar ingen uttaksgebyrer og har gjennomsnittlige CFD-gebyrer.

 1. Europe 50 CFD: Gebyrene er innebygd i spreaden, 2 pips er den gjennomsnittlige spreadkostnaden i løpet av de travleste handelstimene.
 2. EURUSD: Gebyrene er innebygd i spreaden, 0,8 pips er den gjennomsnittlige spreadkostnaden i løpet av de travleste åpningstidene.
 3. Inaktivitetsgebyr: 100 kr per måned etter 3 måneders inaktivitet.
 4. Gebyrer for uttak: Ingen gebyrer for de fem første uttakene per måned. 100 kr for hvert uttak deretter.
 5. Gebyrer for innskudd: Ingen gebyrer
 6. Forvaltningsgebyrer: Ingen forvaltningsgebyrer

Mobilapp

I et digitalt landskap i rask utvikling har Plus500 lansert en egen app for å gjøre det enklere å handle på plattformen. Appen er kompatibel med både iOS- og Android-enheter, noe som sikrer universell tilgang til alle plattformens funksjoner. Appens brukervennlige grensesnitt gjør det enkelt å navigere både for nybegynnere og erfarne brukere.

Alle plattformens finansielle instrumenter er tilgjengelige i appen.

Full oversikt i appen

Appen har også en innebygget kartleggingsfunksjon. Denne tilbyr en detaljert teknisk analyse, slik at du kan ta gode og informerte beslutninger også mens du er på farten – uansett hvor du er. Gjennom appen kan du også sette stopp-tap, overvåke ulike porteføljer, åpne og lukke posisjoner.

Har du behov for å administrere kontoen din, vil du også kunne gjøre dette gjennom appen. Her kan du både ta ut, overføre og sette inn midler. Du får også tilgang til handelshistorikken din. Appen benytter sikker innlogging og datakryptering for å beskytte dine personlige opplysninger fra uvedkommende tredjeparter.

Personvern og sikkerhet

Plus500 virker til å ta personvernet til sine kunder på alvor. Blant annet har meglerhuset iverksatt et eget sikkerhetstiltak for handelsplattformen for å sikre sensitiv informasjon om brukerne ved hjelp av krypteringsteknologi. Denne teknologien sikrer en trygg overføring og lagring av informasjon og data.

Plattformen har videre klare regler for personvern og tydelige retningslinjer i forhold til hvilke opplysninger som er nødvendige å samle inn, hvordan disse skal lagres og ikke minst hvordan og når de slettes. Enda jeg ikke leste gjennom hele alle personvernvilkårene, så jeg at de har lagt mye arbeid i å forklare hva og hvorfor de samler inn ulik informasjon.

Det ser også ut som at de sjelden deler informasjon med tredjeparter. I tilfeller der formålet er markedsføring, kan noe informasjon bli tatt i bruk. Det er derfor anbefalt at hver forbruker setter seg inn i hva som kan deles. De deler derimot finansiell data med norske myndigheter når det gjelder beskatning av overskudd.

For de som oppholder seg i EU-land eller Norge, er det greit å vite at Plus500 er forpliktet til å følge de europeiske personvernreglene. EU har vedtatt en lov som kalles GDPR, som igjen står for General Data Protection Regulation. Loven skal gjelde i alle EU- og EØS-land og er et ufravikelig krav som er satt av EU. GDPR gir en svært god beskyttelse av den enkeltes rettigheter til å få egne personopplysninger holdt beskyttet og skjult.

Når du oppretter en konto hos Plus500, må du verifisere kontoen din. Dette blant annet for å unngå at plattformen misbrukes til hvitvasking av penger.

Du finner en komplett oversikt over Plus500 sine brukervilkår her.

Regulering av Plus500

Det er flere ulike finanstilsynsmyndigheter som er inne og regulerer Plus500. Denne reguleringen er særlig viktig for å kunne sikre at handelsplattformen opererer i samsvar med de aktuelle gjeldende lover og regler for hver jurisdiksjon. I tillegg bidrar reguleringen av handelsplattformen til en trygghet for deg og andre brukere av plattformen. Ifølge ESMAs (European Securities and Markets Authority) regelverk er CFD-er lovlige i Norge.

Blant tilsynsmyndighetene som overser Plus500 finner vi:

 1. Securities and Investments Commission
 2. Conduct Authority
 3. Securities and Exchange Commission
 4. Sector Conduct Authority

Dette er kun eksempler på noen av regulatorene som sørger for at handelsplattformen følger de standarder som er gjeldende.

Kundeservice

Jeg gjorde en rask test av kundeservice, og fikk svar nesten umiddelbart av en norsk agent. Dette ble gjort i løpet av dagtid og det er usikkert om Plus500 også har norske agenter som jobber om natten. Det er også rask responstid på e-post hvis du ønsker å kontakte plattformen den veien.

Det virker uansett som at de fleste spørsmål er besvart under Plus500 sin FAQ seksjon. Vær oppmerksom på at kundeservicen kan være mindre tilgjengelig i helger og på helligdager.

Fordeler

Det er flere fordeler ved å velge Plus500 som handelsplattform. Her følger en rask oppsummering:

 • Et brukervennlig design og grensesnitt.
 • Enkel navigering mellom instrumenter og seksjoner, både for nybegynnere og de mer drevne.
 • Stort utvalg av finansielle instrumenter
 • Muligheten til å bruke giring for å øke eksponeringen
 • Muligheten til å gå short

Det belastes ingen provisjoner for bruk av Plus500, noe som skiller den fra mange andre handelsplattformer.

I tillegg tilbyr Plus500 et svært bredt utvalg av finansielle instrumenter, som både inkluderer aksjer, råvarer, indekser, valutaer og kryptovalutaer. Innenfor de ulike instrumentene er det også svært mange markeder.

Plattformens diagrammer har en rekke indikatorer og tegneverktøy som kan benyttes til å analysere trender og forutse potensielle bevegelser i markedet. Diagramvisningen kan tilpasses ved å velge ulike diagramtyper, pristyper og tidsintervaller. Du kan bruke en hvilken som helst kombinasjon av visninger, indikatorer og verktøy for å følge instrumentenes bevegelser over tid og tilpasse handelsstrategien deretter.

Dersom du er usikker på om trading er noe for deg, tilbyr Plus500 nye kunder å opprette en gratis demo-konto. Dette gir deg muligheten til å kunne prøve ut handelen på plattformen uten at du risikerer dine egne penger. En slik konto gjør det både mulig for nybegynnere å bli kjent med selve plattformen, samt hvordan handel med CFD-er fungerer.

Risiko

Før du setter i gang med å handle og spekulere i handel med differansekontrakter, er det viktig at du først tenker over de ulike risikoene som føler med en slik form for handel.

Når du handler CFD-er, er det viktig å ta hensyn til kostnadene. Plus500 tar ikke provisjon, men det tilkommer en rekke andre kostnader ved bruk av tjenesten. Blant annet har de en egen spread-kostnad, der perioder med høy volatilitet vil påvirke lønnsomheten i handelen.

Volatilitet er et finansielt begrep som brukes for å beskrive usikkerheten i prisen på aksjer og andre finansielle instrumenter. Det uttrykker hvor mye kursen på en aksje svinger over tid sammenlignet med en annen indeks. Markeder med lavere volatilitet har en tendens til å være stabile og ha mindre dramatiske kurssvingninger. Høy volatilitet omfatter aksjer med store kurssvingninger.

Konklusjon

Plus500s handelsplattform er brukervennlig og lett tilgjengelig for både nybegynnere og erfarne tradere. Det intuitive grensesnittet gjør det enkelt å navigere både på nettsiden og i mobilappen. Plus500 tilbyr et bredt spekter av finansielle instrumenter for investering, inkludert aksjer, valutaer, kryptovalutaer, indekser, opsjoner og råvarer, som gjør den aktuell for flere som ønsker å trade på CFD-markeder.

I tillegg er tilgjengeligheten av en demokonto en fordelaktig funksjon som gjør det mulig å bli kjent med plattformen før registrering og handel med faktiske midler. Alt dette gjør at Plus500 stikker seg frem som en plattform som er verdt å undersøke nærmere.

Back