XRP (Ripple) Kurs

Nåværende XRP/NOK kurs, oppdatert i sanntid. Kalkulatoren lar deg veksle om Ripple til norske kroner og se verdien i andre valutaer.

xrp
xrp

XRP (XRP)

Pris
Kr 6
KRYPTOVALUTA CFD
Prøv Profesjonell Handel hos eToro 🚀
Best utvalg i Norge: 50+ kryptopar
• Doble eksponeringen per handel 2:1
• Åpne posisjoner begge veier: Long og Short
• Handle for 20.000 NOK før ID må verifiseres.
• Registrert hos Finanstilsynet og lisensiert av CySEC (no. 109/10).

Ripple pris (historisk)

XRP – Spørsmål og svar (FAQ)

Hva er XRP?

XRP (Ripple) er en kryptovaluta basert på åpen kildekode og teknologi, grunnlagt i 2012. Den tillater nær momentante betalinger, mot noen få øre i betaling per transaksjon. Hastigheten til hver transaksjon ligger mellom 2-5 sekunder, med støtte for opptil 1 500 transaksjoner i sekunder. Protokollen til XRP støtter i tillegg utviklingen av sekundære prosjekter, inkludert digitale kontrakter. Les mer om temaet.

Hva gjør XRP unikt?

XRP blokkjeden er spesialisert omkring behandling og gjennomføring av mikrobetalinger. Den støtter ulike bruksområder og applikasjoner, eksempelvis innenfor NFT-utstedelse, desentralisert finans (DeFi) og tradisjonelle bankoverføringer. Selve protokollen (kalt XRLP) inkluderer støtte for kodespråk som Python, Javascript og Java, som gir utviklere flere verktøy å jobbe med. Det er mulig å bygge egne apper over XRP sin protokoll, på lik linje med andre kjente blokkjeder.

Hvor mange XRP er i sirkulasjon?

XRP blokkjeden utstedte 80 milliarder XRP til selskapet Ripple. Formålet var å la selskapet bruke deler av verdiene til utvikling av tjenesten med fokus på løsninger for internasjonale mikrobetalinger. Who Are the Founders of the XRP Ledger?

Hva bestemmer kursen til XRP?

I hovedsak styres XRP sin kursutvikling av tilbud og etterspørsel i det internasjonale markedet. Det finnes noen store eiere, som har en ekstra innvirkning på prisen når de selger store kvanta samtidig.

Hvor kan jeg kjøpe Ripple?

Vi har skrevet en egen guide om temaet som du finner her, inkludert informasjon om oppsett av konto.

Hvordan sikres XRP nettverket?

Ripple benytter en annen verifiseringsmodell for sin blokkjede, sammenlignet med blant annet Bitcoin. Konsensusmekanismen er at bekreftelser gjøres via protokollen XRPL, der såkalte “validatorer” enes om hvorvidt en XRP transaksjon er gyldig, inkludert rekkefølgen hver av de skal behandles i. For øyeblikket finnes det over 160 Ripple-validatorer på verdensbasis, noe som gjør at transaksjoner behandles og godkjennes nærmest momentant. Validatorer eies og driftes av ulike aktører, inkludert privatpersoner, bedrifter og ideelle organisasjoner. De som opererer nodene får ikke noe i betaling, men gjør det for å støtte nettverket.