»  Kryptovaluta  »  Kjøpsguide

Hvordan Kjøpe Ethereum

Kryptografen
calendar 06,mars 2023

Du kan kjøpe og selge Ethereum på flere måter, inkludert gjennom en kryptobørs, megler, derivater og direkte fra privatpersoner. Her ser vi nærmere på de ulike alternativene.

For deg som investor handler det nå mest om størrelsen på gebyrene og hvor det er trygt å handle.

1. Velg hvor du vil handle Ethereum

Vårt tips er at du kjøper Ethereum hos en regulert megler eller børs og her ser du et par alternativer.

Alternativ 2 passer best for mer kortsiktig ethereum trading. Vi har skrevet en guide om krypto trading via CFD-er, hvis du vil lære mer om temaet.

ENKLEST
Firi
• Registrert hos Finanstilsynet
• Få kr 55 i gratis krypto med koden bonus10
• BankID/Vipps verifisering
• Kjøp med kort, Vipps, bank, ApplePay mm.
• Norges største børs etter omsetning
Mer om Firi ➜
IG
• Best for hyppig/kortsiktig handel
• BankID verifisering & demokonto
• Eneste med Topp10 indeks
• Best brukervennlighet på mobil & PC
• Regulert nettmegler (lisens no. HRB 115624)
Mer om IG ➜

CFD-er er komplekse instrumenter med en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giringen. 73% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFD-er med denne tjenesten. Du bør overveie om du førstår hvordan CFD-er fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Verdt å vite om tradisjonelle børser: Her kjøper og selger du Ethereum som du kan trekke ut til egen konto. Fordelen er at du eier beholdningen, men samtidig koster det mer i gebyrer innledningsvis.

Først og fremst er det viktig å velge en pålitelig kryptobørs som du kan handle Ethereum fra. Det beste er å velge et selskap som er registrert og driftet fra Norge.

2. Åpne konto og verifiser deg

Når du har valgt hvor du vil kjøpe og selge Ethereum blir neste steg å åpne konto før du verifiserer deg.

Det er som regel en enkel prosess, avhengig av hvilken børs du velger. Vanligvis vil du bli bedt om å oppgi navn, e-postadresse og annen personlig informasjon. Her kan du bruke BankID for å verifisere identiteten din.

3. Velg betalingsmetode

Etter du har åpnet og verifisert konto må du sette inn pengene du skal handle Ethereum for. Det kan du gjøre på flere måter og her ser du noen vanlige betalingsmetoder:

  • Kredittkort
  • Debetkort
  • Bankoverføring
  • VIPPS

Hos de fleste børsene er det også mulig å handle Ethereum gjennom å veksle fra andre kryptovaluta, slik som BTC.

4. Handle Ethereum

Du er nå klar for å investere i Ethereum. Naviger frem til kontrakten du ønsker å handle og legg inn ønsket beløp.

Tips til å kjøpe Ethereum

Oppbevaring

Hvis du har handlet Ethereum gjennom en CFD kontrakt kan du se bort fra dette punktet. Har du derimot kjøpt Ethereum via en børs? Da bør du ta ut verdiene til din egen lommebok.

En av de mest populære lommebøkene heter MetaMask. Den brukes enten som en app, eller som en utvidelse til nettleseren. Husk å lagre backup-passordet, i tilfelle du mister enheten du har installert metamask på.

Innskudd

Det vil nesten alltid være billigst å sette inn penger med bankoverføring. Du betaler mest hvis du bruker bankkort, hvor du kan forvente å betale et sted mellom 3-4 prosent av beløpet.

Stop loss

Hvis du handler Ethereum via CFD må du huske å sette en stop-loss for kontrakten. Det lar deg sette et “gulv” for hvilke tap du er villig til å risikere dersom handelen går mot deg.

Spread

Spread er forskjellen mellom den beste prisen som tilbys for kjøp og salg av Ethereum i markedet. Et eksempel er hvis selgers beste pris er 10 000 kroner, mens kjøpers beste tilbud er 9 950 kroner. I så tilfelle vil spread utgjøre 50 kroner.

Markedsordre

Markedsordre lar deg handle Ethereum til beste tilgjengelige pris.

Limitordre

Du bestemmer prisen selv på forhånd. En limitordre fylles kun dersom Ethereum kursen treffer det nivået du har valgt.

Vanlige spørsmål og svar

Hvilken fremtid har Ethereum?

Ethereum er muligens den kryptoen som har mest potensiale til å lykkes over tid. Den er basisenheten for smartkontrakter og utsteder av ERC-20 protokollen som flere hundre andre kryptoer er basert på.

Kan man kjøpe ethereum hos Nordnet?

Du kan kjøpe Ethereum hos Nordnet via derivater. Rent teknisk er det snakk om futureskontrakter, og her ser du et eksempel. Ulempen er at kontrakten omsettes i SEK (svenske kroner) og at du ikke kan gire eller ta ut midler.

Hvor er det mulig å kjøpe Ethereum?

Du kan kjøpe Ethereum fra Norge direkte (spot) hos norske kryptobørser, gjennom CFD-kontrakter, øvrige derivater og fra andre privatpersoner.

Hvor mye koster det?

Her har vi oppsummert de viktigste gebyrene for å kjøpe ethereum: Gebyr for spread, valutaveksling, handel og uttak. Mange tradere ignorerer spread, som er forskjellen mellom beste tilbudspris og kjøpspris.

Hva betyr det å handle via CFD?

En CFD er en forkortelse for Contract for Difference. Kontrakten gir deg samme økonomiske eksponering mot Ethereum sin kursutvikling, uten at du kjøper det underliggende aktivaet.

Back