Hvordan Selge Bitcoin til NOK

Lars Gundersen
Oppdatert 27,mars 2024

Hvis du allerede eier bitcoin vil det enkleste valget være å selge beholdningen din via en norsk børs, før du tar ut NOK til din egen bankkonto.

Slik går du frem.

1. Opprett konto hos en norsk børs

Begynn med å opprette en konto hos Firi.no (bruk koden bonus10 og motta bitcoin verdt 55 kroner i bonus). Svar på spørsmål om adresse, jobbsituasjon, inntekt og hvilke beløp du planlegger å selge bitcoin for, eller handle forøvrig.

2. Verifiser kontoen din

Bruk BankID til å verifisere identiteten din. Når du er verifisert kan du fritt veksle om Bitcoin til NOK.

3. Finn adressen for innskudd av bitcoin

Klikk på overfør, deretter motta krypto og vis adresse. Godta advarselen og kopier adressen din. Husk å velge standardnettverket når du overfører bitcoin til den nye adressen din. Overføringen av bitcoin kan ta opptil et par timer og avhenger av trafikken på nettverket.

4. Selg bitcoin

Den beste måten å selge bitcoin er å bruke avansert handel. Da velger du prisen selv og det lar deg redusere tapet fra prisforskjeller. Klikk på avansert handel (1) og velg en salgspris (2). Sjekk balansen din (3) og klikk på 100% som betyr at du selger hele beholdningen. Klikk deretter på selg bitcoin og vent på at ordren fylles.

5. Ta ut NOK til din egen konto

Uttak av NOK:

Når du har solgt Bitcoin for norske kroner kan du ta ut pengene. Uttak av NOK via bankoverføring kan ta alt fra 1-2 dager. Gå til den delen av siden som heter overfør og klikk på ta ut penger, før du velger beløp i NOK.

PS: Motta 100 kr i gratis kryptovaluta ved å bruke koden Bonus100 hos den norske børsen Juju med koden 100NOK. Ingen kjøpskrav.

Hva du bør vite om å selge bitcoin

Den enkleste og beste måten å selge bitcoin, er gjennom å bruke en norsk børs. Forutsetningen er at du kan identifisere deg og at du ønsker å veksle det om til norske kroner (NOK).

Gebyrene for å selge Bitcoin kan variere avhengig av hvor du selger. Generelt sett vil du belastes et gebyr som en prosentandel av beløpet du selger for. I tillegg kan det også være gebyrer knyttet til transaksjonsbehandling på Bitcoin-nettverket.

Hos de fleste børser vil det være en oversikt over gebyrene som påløper for forskjellige transaksjoner. Noen vil ha faste gebyrer, mens andre kan ha varierende gebyrer som avhenger av faktorer som transaksjonsstørrelse og betalingsmetode.

I tillegg du belastes for andre gebyrer og kostnader. Her har vi oppsummert de vanligste:

  • Gebyr per handel. Forvent å betale et sted mellom 0,5 til 0,7 prosent når du selger bitcoin.
  • Gebyr for nettverk. Det koster penger å overføre bitcoin fra din lommebok til børsen du skal bruke for å selge beholdningen. Du kan se kostnaden her.
  • Gebyr for å ta ut NOK. Du må betale et gebyr for å ta ut norske kroner til egen bankkonto. Koster typisk mellom 40 til 60 kroner.
  • Spread (indirekte). Spread er forskjellen mellom hva hver side er villig til å betale og selge bitcoin for. Vil variere avhengig av volum og etterspørsel.

Les også: Short Bitcoin – Detaljert guide

Back