Juju Krypto

JuJu Krypto er en norsk tjeneste i rask vekst. Vi testet kryptobørsens funksjoner og tilbud. Slik fungerer den i praksis.

Lars Gundersen
Oppdatert 12,januar 2024
juju krypto

Informasjon om Juju sitt tilbud av kryptovaluta

For å gå rett på sak: Vi liker den nye utgaven av JuJu sammenlignet med tidligere. Tjenesten ble lansert i en ny utgave mot slutten av 2023, og teamet bak JuJu har gjort betydelige fremskritt når det gjelder både design og brukervennlighet.

Tjenesten er avansert og har et grafisk design i toppklasse. De har de laveste uttaksgebyrene for norske kroner (10 kroner) og krever mindre i handelsgebyr (0,5%) versus andre norske kryptobørser (0,7%). Kombinert med en generøs velkomstbonus og god kundesupport gjør det JuJu til en av de beste kryptobørsene i det norske markedet.

Tips: Bruk koden 100START og motta en velkomstbonus på 100 kroner hos JuJu. Tanken bak tilbudet er å gi nye brukere litt startkapital så de kan utforske tjenesten uten å risikere egne midler.

Utvalg av kryptovaluta

For øyeblikket tilbyr JuJu Krypto 6 handelspar: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, ChainLink, USDC (stablecoin) og Polygon.

Juju sitt utvalg av kryptovaluta
Velg mellom 5 kryptovalutaer hos Juju. MATIC vises ikke.

Handel med kryptovaluta via JuJu gjøres opp i NOK, noe som gjør det enklere å kalkulere skatteoppgjøret ved årsslutt.

Et unikt aspekt ved kryptobørsen er at innskudd konverteres til noe som kalles Stable NOK. Det er en ERC-20 drevet stablecoin som følger kursen til norske kroner. Ingen andre norske kryptobørser har en lignende løsning, hvertfall enn så lenge.

Fordelen med konvertering til NOK stablecoin er at alle innskudd i NOK på siden kan etterkontrolleres, da blokkjeden er offentlig. JuJu garanterer å alltid kjøpe tilbake 1 stable NOK i bytte mot 1 kroner. Du kan også trekke ut stable NOK til din egen ERC-20 kontrollerte lommebok ved ønske. Merk at det koster betydelig mer i uttaksgebyr, som reflekterer gebyret JuJu betaler til blokkjeden for å behandle transaksjonen.

Det er nærliggende å tro at JuJu vil utvide sortimentet med nye kryptovaluta. Gitt at de opererer som en kryptobørs er de også avhengig av å ha tilstrekkelig likviditet.

Handelsplattform

Hos JuJu kan du velge mellom to utgaver for handel.

Den første kalles for enkel handel og er ment for nybegynnere som ønsker å handle på en rask og enkel måte, uten å sette egne ordrenivåer.

Enkel handel Juju
Merk: Estimatet oppgis som cirka utbetaling (ca). Kursene kan endre seg raskt. Klikk for å forstørre bildet.

Den andre handelsutgaven kalles for avansert handel. Forskjellen er at du kan sette eget prisnivå for kjøp og salg. Det betyr at du kan opprette ordre som kun trigges hvis prisnivået treffer den kursen du selv har forhåndsbestemt.

Her ser du et eksempel fra JuJu sin hjemmeside for kontrakten Bitcoin, via avansert handel.

Avansert handel Juju
Legg merke til ordreboken på venstre side som viser gjennomførte handler. Sett dine egne priser i høyre kolonne. Klikk for å forstørre bildet.

OTC handel

Selskapet tilbyr OTC handel, forkortet fra uttrykket (over the counter). Det betyr at JuJu kjøper en spesifikk kryptovaluta på dine vegne, slik at du selv slipper å navigere i markedet eller åpne konto hos utenlandske børser. Minstebeløpet for OTC er 200 000 kroner, og de må kontaktes via epost for å igangsette handelen.

For OTC er utvalget langt større og du finner en komplett liste på hjemmesiden.

Oppsummering

Her finner du et sammendrag av de viktig nøkkelinformasjon.

Informasjon om kryptobørsen Juju

Kryptovalutapar

5

Kryptovaluta

BTC, ETH, LINK, USDC, LTC

Tjeneste

Kryptobørs

Gebyr handel

0,5 prosent

Gebyr innskudd

0 kr

Gebyr uttak

10 kr

Minimum uttak

Ingen

JuJu sin historie

JuJu krypto er en helnorsk kryptobørs lansert i 2018, den gang under navnet BitNord. Bak tjenesten står trioen Peder Gärtner, Øyvind Garder og Andreas Ringstad. Teamet har en bakgrunn fra IT og økonomi.

Selskapet står oppført i Brønnøysundregistret under navnet JuJu AS med organisasjonsnummer 921 244 487. JuJu er i tillegg registrert i Finanstilsynets virksomhetsregister for veksling og oppbevaring av virtuelle valuta. Mer informasjon om sistnevnte finner du her.

Konto og verifisering

Ettersom kryptobørsen JuJu er registrert hos Finanstilsynet plikter de å følge regelverket for AML og KYC. Disse er bedre kjent på norsk som reglementet for kjenn din kunde og anti-hvitvasking. Kort forklart betyr det at nye kunder må:

  1. Verifisere identitet enten med BankID eller Vipps.
  2. Svare på spørsmål om kundekontroll.
  3. Forvente å overlevere dokumentasjon ved behov.

Åpne konto

Det tar mellom 2 til 5 minutter å åpne konto hos JuJu Krypto. Begynn med å oppgi epost og ønsket passord før du signerer ID-bekreftelse med BankID (eller Vipps). Deretter får du spørsmål om kundekontroll. Her er noen eksempler på spørsmål du kan forvente:

  • Hvorvidt du er en politisk eksponert person.
  • Hvor midlene du handler for stammer fra.
  • Hvilke beløp du planlegger å handle for årlig.

Gebyrer hos Juju Krypto

JuJu har svært konkurransedyktige gebyrer, noe vi tror er gjort med overlegg for å kunne konkurrere med etablerte aktører. Som et eksempel er uttaksgebyret på 10 kroner under 1/6 av størrelsen til det som kreves hos NBX og Firi.

Gebyr for uttak av kryptovaluta fra JuJu varierer i henhold til markedsgebyrene. Verdt å merke er at uttak av NOK stablecoin medfører et gebyr på 170 NOK. Trekker du ut pengene til norsk bankkonto koster det derimot kun 10 kroner per transaksjon.

Ellers har de ingen minstegrense for uttak, så lenge du har nok penger til å dekke gebyret på 10 kr (eller 170 kr hvis du velger stableNOK som uttaksmetode).

Mer informasjon

Verveprogram

JuJu har et aktivt verveprogram som utbetaler 40 prosent av provenyet på kurtasjen til de du verver, kombinert med 100 kroner til både deg og den vervede.

For de som verver er bonusen todelt. De får 50 kroner utbetalt når noen registrerer seg med vervekoden, mens 50 nye kroner utbetales når den vervede har utført sin første handel.

Back
Juju Krypto
Juju Krypto Logo
Antall kryptopar
7 stykk
Registrert hos
Finanstilsynet
Handelsgebyr
0,5%
Betalingsmetoder
Bankinnskudd
Uttaksgebyr
10 kr
Bonus
100 kroner med kode 100START

Relaterte artikler