»  Tjenester  »  Binance

Binance

Vi vurderte Binance sitt tilbud i Norge, en av verdens største kryptobørser målt i omsetning og antall kunder.

Kryptografen
calendar 30,november 2022
binance logo

Informasjon om Binance sitt tilbud av kryptovaluta

Dette bør du vite om Binance før du åpner konto.

 • Binance er ikke registrert i Norge. Det er ikke lenge siden Finanstilsynet sendte brev til selskapet, hvor de påpekte denne mangelen.
 • Kundeinnskudd er ikke forsikret.
 • Binance ble nylig bøtelagt for over 40 milliarder kroner av amerikanske myndigheter, for hvitvasking.
 • Børsen er blitt tatt for å bruke kunders innskudd til egne formål, noe som er et rødt flagg.

Lovlige alternativer til Binance

Vårt tips er at du heller bruker en regulert børs eller megler, inntil Binance Norge får de riktige tillatelsene på plass.

KRYPTOVALUTA CFD
Prøv Profesjonell Handel hos eToro 🚀
Best utvalg i Norge: 50+ kryptopar
• Doble eksponeringen per handel 2:1
• Åpne posisjoner begge veier: Long og Short
• Handle for 20.000 NOK før ID må verifiseres.
• Registrert hos Finanstilsynet og lisensiert av CySEC (no. 109/10).

1. Trade krypto som futures og swaps: Vi har skrevet en mer dyptgående guide om å trade krypto med short og long eksponering via regulerte EU-meglertjenester. Tjenesten fungerer på samme måte som Binance sine markeder, men er forsikret og fullt lovlig å bruke.

2. Vanlige kjøp: Et godt alternativ er den norske børsen Firi. De gir deg gratis kryptovaluta som en velkomstbonus hvis du bruker koden bonus10. Tjenesten støtter verifisering med bankID og Vipps, som tar rundt 2 minutter.

Sammendrag

Her ser vi nærmere på fordelene og ulempene med å bruke Binance Norge. Hovedfordelen er det varierte tjenestetilbudet, noe som inkluderer både staking, derivater og spothandel.

Den største ulempen er mangelen på registrering hos Finanstilsynet. Binance virker ikke til å være interesserte i å etterfølge det norske regelverket, noe som er uheldig.

Kort oppsummert er Binance en avansert tjeneste som passer best for de med lang erfaring innen kryptotrading.

Få 5% rabatt på handelsgebyr hos Binance til evig tid (gjelder kun nye registreringer).

Fordeler

 • Svært lave handelsgebyrer
 • Variert utvalg tjenester
 • Kort og bankinnskudd
 • Best utvalg av staking
 • Verdens største kryptobørs (1150 handelspar)

Ulemper

 • Ikke registrert i Norge
 • Ingen forsikring
 • Fraværende kundeservice
 • Under etterforskning i flere land

Binance tilbys i ulike versjoner, avhengig av hvilket land du bor i. For eksempel kan de fleste europeere dra nytte av derivathandel, staking og margin-lån tjenester på Binance. Binance opererer med sin egen tjeneste i USA ved navn Binance.US hvor all derivathandel er forbudt.

Les også: Binance.US øyner børsnotering

Fakta om Binance

Binance ble etablert i 2017 av kineseren Changpeng Zhao. Selskapet var opprinnelig basert i Kina, men flyttet til utlandet når den kinesiske regjeringen la ned forbud mot kryptohandel. I dag er Binance spredt utover flere land, uten ett enkelt hovedsete.

 • Støtter over 350 kryptovalutaer og har derfor verdens største utvalg.
 • Binance består av flere platformer, inkludert en DEX og CEX utgave (desentralisert og sentralisert).
 • Ikke registrert hos Finanstilsynet
 • Krever at du verifiserer ID og bosted før du får bruke tjenesten
 • Støtter flere tjenester. Det inkluderer, men er ikke begrenset til: Spothandel, futures, staking, utlån, farming og opsjoner.

Selve morselskapet er opprettet på Cayman Islands, og det er kjent at de jobber med å registrere virksomheten på Malta for å få enklere innpass i det europeiske markedet.

Les også: Binance søker ny CEO

Binance er verdens største børs målt i handelsvolum og regnes som en sentral brikke i kryptoøkonomien. Her bør det nevnes at noen sår tvil hvorvidt handelsvolumet er reelt.

Binance tilbyr en rekke funksjoner for handel og støtter hundrevis av ulike kryptopar. Den globale plattformen er vel og merke vesentlig forskjellig fra den amerikanske motparten, Binance.US, uten at dette vil påvirke deg som norsk bruker.

Binance passer egentlig best for erfarne tradere, da nybegynnere kan oppleve plattformen forvirrende på grunn av alle de avanserte funksjonene. Det finnes enklere alternativer, inkludert norske børser som lar deg handle i NOK.

Binance er egentlig en samlebetegnelse for flere titalls ulike tjenester. Her fokuserer vi i hovedsak på børstjenesten for spothandel av krypto, men i realiteten tilbyr selskapet langt mer enn bare spothandel.

Binance tjenester

Binance tilbyr et robust utvalg av funksjoner for analyser og handel, men brukeropplevelsen er heller ikke helt optimal. Binance har bygget ut tjenesten til et punkt hvor det kan ta flere dager å gjøre seg kjent med hvordan den fungerer.

Nettopp her ligger også litt av problemet, ved at nettsiden blir så komplisert at kundene fort kan la seg forvirre. I bildet under ser du et eksempel. For hva er egentlig USD(S)-M Futures, Opsjoner, Battle, VIP portal osv?

Platformen fungerer bra for de som kun ønsker å handle i spotmarkedet, men det finnes fortsatt langt enklere alternativer for nybegynnere.

Binance brukerflate
Binance har en komplisert brukerflate med flere titalls ulike tjenester. Her ser du et eksempel på derivathandel, hvor det finnes alt fra opsjoner til såkalte leveraged tokens og Battles.

Kompleksiteten og det store utvalget gjør at Binance passer best for erfarne tradere som

For å åpne en Binance-konto må man besøke Binance sitt nettsted og klikke på “Kom i gang”-knappen øverst i høyre hjørne. Deretter fyller man inn nødvendig informasjon og venter til Binance bekrefter kontoen. Du må aktivere to-faktor-autentisering (2-FA) med tanke på sikkerhet før du kan gjennomføre noen form for innskudd eller uttak.

Binance for mobil og web

Binance tilbyr en skrivebordsapplikasjon og mobilapper for iOS- og Android-enheter. Dashbordet lar brukere se diagrammer, markedsføringstrender, portefølje og handler. Betaling kan administreres på kontosiden. Innskudd og uttak kan gjøres ved å navigere til “Spot Wallet”.

Binance tilbyr varierte handelsverktøy til sine brukere, inkludert analytiske redskaper som beregner og illustrerer glidende gjennomsnitt (moving averages). Plattformen gir også brukere tilgang til portefølje og handelshistorikk, samt ordrebok og prisdiagrammer. 

I tillegg gir Binance brukere tilgang til portefølje og historikk for handel. Brukere kan se ordreboken og diagram for pris, med ordretyper som stopp-, limit-, stop-limit- og stop-marketordre. I tillegg kan brukere velge forskjellige visninger, fra klassisk type til margin- og ”over disken”-visninger.

Sikkerhet

Binance blir omtalt som en sikker børs og er vurdert høyt av Cybersecurity Ranking and Certification Platform (CER).

Ved registrering må man aktivere 2FA og bekrefte sin identiteten med offentlig utstedt ID. I tillegg krever Binance bevis på at du er bosatt i Norge. For å dokumentere bosted kan du vise en kopi av kommunal faktura, bankutskrift eller lignende.

Binance.US har ikke forårsaket mye kontrovers, i motsetning til partnerselskapet Binance Holdings som i dag er verdens største kryptovalutabørs. 

I 2021 oppga Commodity Futures Trading Commission (CFTC) at de undersøker Binance Holdings for å bistå amerikanske aktører med ulovlig kjøp og salg av derivater. Binance Holdings har siden ført alle amerikanske kunder til selskapets utelukkende amerikanske plattform, Binance.US. 

Storbritannias tilsynsmyndigheter for finans (FCA) beordret i 2021 Binance til å avslutte all regulert aktivitet i Storbritannia. Samme år skal Binance angivelig ha delt personlig informasjon fra klienter med russiske myndigheter.

Et innbrudd i 2019 førte til at Binance mistet 7000 Bitcoin. Heldigvis fikk ofrene refundert tapene sine.

Binance Norge

Binance har i lang tid vært en av de største aktørene i det norske markedet for omsetning av krypto. Det til tross for at de mangler registrering hos Finanstilsynet. Norske myndigheter skapte i 2019 en registerordning for de som ønsket å tilby tjenester innen kjøp og salg hvor kravet er overholdelse av hvitvaskings og KYC regelverket.

Binance har riktignok ikke norske bankkontoer og tillater heller ikke innskudd direkte i norske kroner. I stedet blir pengene vekslet om til euro før de settes inn på plattformen.

Binance har uttrykt et ønske om å samarbeide med norske myndigheter, og sier at de håper på klarhet om regulering. Inntil videre, vil dette forholdet kunne ha praktiske ulemper for norske aktører. Børser som Firi og NBX kan være gode alternativer hvis du leter etter noe innenlands.

Gebyrer

Fordelen med å bruke Binance i Norge er først fremst at gebyrene er såpass lave. Som et eksempel vil Firi kreve 0,6 prosent per kjøp og salg, noe som er x6 av det Binance krever.

Binance spot handel gebyrer
Se hvordan gebyrene faller i takt med størrelsen på handelsvolumet. Binance belønner de som handler i større volum med lavere gebyrer.

Binance sine gebyrer er noen av de laveste i bransjen, vesentlig lavere enn hos flere andre populære plattformer. Binance har en såkalt maker/taker-struktur for gebyrer, basert på handelsvolum og hvor mye BNB man har. Generelt, jo høyere volum, jo lavere gebyrer.

BNB gir rabatt

Binance så tidlig verdien av å utstede sin egen “mynt”. De skapte enheten som nå kalles BNB (Binance Token). I bytte mot å eie et visst antall BNB ville brukere av Binance få rabatter når de tradet på plattformen. Det førte til enorm prisstigning og popularitet for BNB.

Binance-brukere kan imidlertid underlegges øvrige gebyrer. Korttransaksjoner er underlagt et gebyr på minimum 1,8 %, mens overføring via SEPA koster rundt 1 euro. Handler på plattformen har et gebyr på opp til 0,1 %, og kjøp eller salg av kryptoaktiva (f.eks NFTs) har et gebyr på 0,50 %.

Kundeservice hos Binance

Binance tilbyr flere muligheter for kundestøtte. Man kan sende inn et spørsmål ved bruk av epost eller stille spørsmål via chat og Twitter. For norske brukere er det mest aktuelt å bruke Twitter, ettersom Binance i praksis holder norske kunder på avstand, enn så lenge.

Binance sin Twitter-konto heter @BinanceHelpDesk og de oppfordrer brukere til å tweete problemer. Chatten finnes nederst til høyre på Binance sine nettsider.

Hos Trustpilot har Binance kun 2/5 stjerner, basert på mer enn 2000 anmeldelser. Brukere klager på dårlig kundeservice og problemer med uttak. Likevel er noen tilbakemeldinger positive.

Oppsummering

Binance er en av de mest populære kryptovalutabørsene og lar kunder handle over 300 forskjellige kryptovaluta, med omtrent 1000 tradingpar. Børsen har lave avgifter, et bredt utvalg av alternativer for handel, forskjellige ordretyper og DeFi-tjenester som staking. 

Plattformen er imidlertid kompleks og kan være forvirrende for noen brukere. I tillegg har ikke Binance en innebygd digital lommebok og selskapet har havnet i en klemme med finansielle tilsyn i en rekke land, inkludert Norge.

Back