Gemini Earn: Betaler tilbake alle innskudd

Gemini har annonsert et betydelig gjennombrudd i forhandlingene med Genesis på vegne av Earn-kreditorene

Kryptografen
Oppdatert 29,februar 2024
ads-image
Prøv Profesjonell Krypto Trading
Bruk avanserte funksjoner og doble investeringene med giring.
➤ Slik trader du

Avtalen tilsier at kreditorene skal få tilbakebetalt 100 prosent av utestående krav, som i teorien tilsier en utbetaling av kryptovaluta verdt over 1,8 milliarder dollar. Forliket venter fortsatt på godkjenning fra konkursretten i USA, vel og merke.

For mange kommer den siste oppdateringen som en overraskelse gitt at Gemini nylig tapte søksmålet mot Gensis hvor de forsøkte å vinne kontroll over selskapets deler av GrayScale Bitcoin Trust.

En unik del av avtalen tilsier at Earn-kreditorene skal motta de samme digitale eiendelene de opprinnelig lånte ut til programmet, fremfor en kontantbetaling som reflekterer innskuddsverdien. Det står i kontrast med tidligere saker, inkludert oppgjøret etter Mt. Gox der påfølgende verdistigning ble ignorert.

Hvis avtalen fullbyrdes vil kreditorene motta 100 prosent av sine digitale eiendeler, lånt ut til Genesis via Earn. For mange er det en gladmelding, gitt at markedsverdiene til diverse kryptovaluta har steget markant over de siste dagene.

En langvarig tvist

Tvisten mellom partene nådde et høydepunkt den 16 november 2022 når Genesis suspenderte utbetalinger til Gemini, noe som førte til at kundemidlene ble sperret. Kort tid etter ble begge selskapene saksøkt av det amerikanske Finanstilsynet (SEC) som påstod at de hadde drevet ulovlig utlånsvirksomhet.

Gemini Earn var på det tidspunktet et program der privatpersoner kunne låne ut midlene sine til eksterne investorer i bytte mot en relativt høy årlig rentebetaling. Gemini tjente penger som et mellomledd, uten å garantere for midlene. På dette tidspunktet hadde tjenesten lånt ut kryptovaluta verdt over 1,1 milliarder kroner, som ble fryst over natten.

Tvisten førte til en offentlig skittentøysvask mellom partene, der Gemini (ledet av Winkelvoss tvillingene) anklaget lederskapet i Gensis for å ha svindlet de. Som kreditor påstod de at debitor med vilje hadde meldt oppbud og forflyttet midler slik at de ikke lenger kunne tvangsinndrives av Gemini.

Les meldingen fra Gemini her:

Gemini Earn avtale med Genesis melding

Mange vil få seg en positiv overraskelse

For kreditorene representerer avtalen et lys i tunnellen. Tusenvis av berørte har fått betydelige verdier fryst. For noen kan det medføre en stor ekstrautbetaling, gitt at kreditorer skal tilbakebetales i sin helhet. Som et eksempel vil 1 Bitcoin utbetales som 1 Bitcoin, uten at noe veksles om til kontanter.

Bitcoin har skutt i været siden November 2022 og kursen ligger på nå nærmere 650 000 kroner. Det tilsvarer en verdiøkning på 400 prosent sammenlignet med November 2022, da den ble omsatt til omkring 150 000 kroner.

Verdt å merke er at kreditorer som stablecoins utestående kun vil motta det samme beløpet som når de lånte ut midlene sine.

Vil ta tid

Gemini opplyser videre at det vil ta rundt 2 måneder før selskapet kan betale ut det utestående, som vil representere 97 prosent av kravene. Gjenværende 3 prosent vil kunne ta opptil 12 måneder å betale tilbake.

Selskapet takker samtidig New York sitt statlige Finanstilsyn (DFS) for hjelpen de har gitt selskapet underveis i forhandlingene. Myndighetene i delstaten har hatt en sentral rolle i oppgjøret, både når det gjelder etterforskning av potensielle lovbrudd og som et mellomledd mellom partene.

Gemini forventer å kunne gi en ny oppdatering i løpet av nærmeste fremtid, når de hører tilbake fra konkursretten

Denne avtalen står som en betydelig milepæl i å adressere en av de mest omstridte tvistene i kryptovalutaindustrien til dags dato. Det lover ikke bare lettelse og restitusjon for Gemini Earn-brukere, men setter også en presedens for hvordan konflikter innenfor det raskt utviklende digitale eiendomsrommet kan løses, spesielt de som involverer regulatorisk tilsyn og konkursforhandlinger. Mens samfunnet venter på rettens endelige beslutning, ser industrien nøye på, håpefull for en løsning som kan bane vei for større stabilitet og tillit i investeringer i kryptovaluta.

Back
ads-image
Prøv Profesjonell Krypto Trading
Bruk avanserte funksjoner og doble investeringene med giring.
➤ Slik trader du