Kilde: Pexels

Forventet kunngjøring

I en årsrapport levert hos SEC for 2020, kunngjør Tesla at de som svar på økende volatilitet i markedet, og søken etter økt fleksibilitet, har introdusert en ny investeringspolicy, som følgelig medfører at de har investert $1,5 milliarder i Bitcoin. Samtidig åpner endringen også for at selskapet i fremtiden kan kjøpe og holde andre digitale assets. I tillegg til dette, hevder de i dokumentet at de i nær fremtid kommer til å akseptere Bitcoin som betalingsmiddel for sine produkter. Du kan altså snart kjøpe din nye Tesla med Bitcoin. Skjermdump fra dokumentet følger nedenfor.

Twitter eksploderte lite overraskende også, og #Bitcoin gikk sammen med #Tesla rett inn på trending listen, også i Norge. 

Den notoriske bitcoin bullen Michael Saylor, CEO i MicroStrategy, var raskt ute med sin gratulasjon:

A bit late to the party

Under en samtale på den nye invitation only lyd-chatte appen Clubhouse mandag 1.februar, offentliggjorde Tesla og SpaceX CEO Musk at han er en Bitcoin-tilhenger, og angrer på at han ikke kjøpte «det digitale gullet» for åtte år siden. 

“I should have bought [bitcoin] eight years ago … I do at this point think bitcoin is a good thing. I am a supporter.”

Elon Musk

$48,000

Nyheten traff markedet med et smell, og bitcoinkursen skjøt følgelig i været. Nyheten traff markedet rett før klokken 13:00 igår, da var prisen rundt $39.000 hos Coinbase. Den foreløpige toppen kom ca. en halvtime senere, klokken 13:30 – $44,900. Prisen stabiliserte seg deretter rundt $43,000, men i kveldstimene startet en ny stigning opp i mot $45,000.

Idag, 9. februar kl 07:00 ble det satt en ny all time high rett over $48,000. I skrivende stund handles bitcoin til rett over $47,000 hos Coinbase. Husker du at man kunne kjøpe Bitcoin for $11,000 i oktober?

Kilde: Tradingview

Bitcoin > Tesla Motors

Cointelegraph rapporterte igår om at Bitcoin, som følge av nyheten, fikk større markedsverdi enn Tesla Motors. I en kort periode hadde Bitcoin en markedsverdi på $807,869,728,188. Det var større enn Teslas $807,829,441,685. Bitcoinprisen sank som nevnt noe etter sjokket, og Tesla overtok ledelsen igjen kort tid etterpå.

I dag, med overnevnte prisstigning og ATH, har bitcoin komfortabelt overgått Teslas markedsverdi. Bitcoin har nå en market capitalisation på vanvittige $879,5 milliarder, mens Tesla Motors hadde en markedsverdi på $818 milliarder da de amerikanske børsene stengte igår.

Bitcoin Market Cap fra Tradingview

Trøbbel hos tradingplattformene

Noen av de største tradingplattformene fikk i følge Coindesk tekniske problemer som følge av nyheten. Binance, Coinbase, Gemini og Kraken hadde ifølge nyhetsgianten problemer på både mobil og desktop plattformene sine. Binance stengte muligheten for uttak i en kort periode. 

Fortsatt potensiale. 

Selv om du ikke kjøpte før denne nyheten traff, så fortvil ikke, sier CEO i Binance, Changpeng Zhao. Du kjøper kanskje en pris som er høyere enn den kunne vært, men i det store bildet har det ingenting å si hvis bitcoin treffer sitt fulle årspotensiale – som Citibank tidligere har spådd til å være minst $300,000 innen utgangen av 2021.

Er det bare spørsmål om tid før vi ser andre store navn som Apple og/eller Microsoft kjøpe bitcoin? 

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.