Hvordan Overføre Kryptovaluta til Bankkonto

Slik tar du ut kryptovaluta til en norsk bankkonto på en trygg og enkel måte.

Lars Gundersen
Oppdatert 29,april 2024

Viktig: Du må ha bankID for at metoden skal fungere. Vi fokuserer i tillegg kun på overføringer av krypto til en norsk bankkonto.

Eier du en mer sjelden kryptovaluta slik som en wrapped-utgave? Disse kan fortsatt tas ut, men det krever litt ekstra arbeid. I såfall må du veksle om til en valuta som støttes, før du overfører beløpet til din norske bankkonto.

1. Lag adresse for mottak

Med en norsk kryptoadresse kan du overføre krypto til den nye adressen før det veksles om til kroner. Nedenfor ser du 2 alternativer (begge står registrert hos Finanstilsynet).

Viktig: Ved å bruke kodene nedenfor får du også utbetalt et engangsbeløp i det brukeren din blir verifisert. Merk at du må bruke kodene for å motta beløpet og at de er forhåndsutfylt. Beløpet kan ikke legges til retroaktivt.

  • Jujukrypto.no: Gir deg 100 kr ved bruk av koden 100NOK.
  • Firi.no: Gir deg 55 kr med koden bonus55. Du får deretter 45 kr når du overfører krypto til en wallet hos tjenesten for første gang.

For å minimere kostnadene velger vi å bruke Juju som et eksempel. De krever vesentlig lavere gebyrer per handel og uttak.

Opprett ny bruker

Følg lenken ovenfor og fyll inn påkrevd informasjon. Søknaden må behandles manuelt, men det bør ikke ta lang tid før du får full tilgang.

Klikk på opprett og gå videre til neste steg.

Velg registreringsmetode

I neste omgang kan du velge metoden for registrering. Her velger vi epost og passord, enda Vipps og BankID også tillates. Merk at hvis du oppretter med denne metoden må du fortsatt gå inn og verifisere ID på et senere tidspunkt, før du kan overføre krypto til egen bankkonto.

Merk at du må verifisere deg, uavhengig av hvilken registreringsmetode du velger

Fyll inn informasjon

I neste steg fyller du inne nødvendig informasjon. Koden din skal være ferdig utfylt slik at du mottar et engangsbeløp ved registrering. Beløpet kan du bruke til å dekke transaksjonsgebyrene.

Det anbefales å velge et sterkt passord. På siden finner du også brukervilkårene og regler for personvern.

Gå videre ved å klikke på opprett konto og søknaden sendes til selskapet. De vil manuelt verifisere brukeren din og sjekke at du oppfyller kravene. Basert på egen erfaring tar det rundt én time før den er godkjent, i løpet av normal arbeidstid.

➤ Les også: Hvordan selge bitcoin til NOK?

PS: Er du bosatt i utlandet? Du kan fortsatt bruke tjenesten, men hvis du mangler norsk telefonnummer må kundeservice manuelt justere informasjonen. Dette kan ta litt ekstra tid.

2. Overfør til egen adresse

Du er nå klar for å motta krypto til din norske adresse hos børsen. For å minimere transaksjonsgebyrene anbefaler vi at du overfører en kryptovaluta som krever lave gebyrer (gas fees). Som et eksempel kan det koste opptil 200 kroner for en standard BTC-transaksjon.

Et fint alternativ er å bruke ETH. Basert på dagens nivå vil det koste rundt 10 kroner (0,95 USD) per transaksjon. Det kan også tilkomme andre gebyrer hvis du sender det fra en utenlandsk børs.

Finn din adresse for mottak

For å finne adressen din gjør du følgende: Naviger til delen som kalles min konto, før du klikker på motta krypto.

Du vil nå kunne velge hvilken type krypto du ønsker å motta. I dette eksempelet klikker vi videre på ETH for å finne mottakeradressen.

Kopier adressen din

Det er viktig at du overfører krypto på riktig nettverk og til riktig adresse, noe som påpekes i en egen advarsel. I dette tilfellet må du bruke ERC-20 som nettverk. Kopier ned adressen så du har den liggende til senere.

Mottakeradressen og QR-koden er retusjert av hensyn til personverk. Kontroller at adressen er korrekt før du starter transaksjonen. For større summer er det smart å sende et mindre testbeløp først.

3. Overfør krypto

Det finnes hundrevis av lommebøker å velge mellom og nordmenn benytter vidt forskjellige løsninger. Hva som kreves for å overføre krypto til en bankkonto vil derfor variere.

La oss si at du har kryptovaluta stående i en lommebok levert av MetaMask. Appen er blant de mest brukte i verden og kan kjøres som et tillegg i nettleseren eller som en egen applikasjon på mobilen.

For å overføre krypto fra tjenesten gjør du følgende.

Logg inn først

Logg inn på kontoen og gå til hovedmenyen. Nedenfor ser du et eksempel.

Velg riktig nettverk

Sjekk at du overfører via riktig nettverk. I dette tilfellet velges ETH Mainnet.

Overfør til egen adresse

Gå til delen som heter send og skriv inn din egen mottakeradresse. Her ønsker du å bruke din egen kryptokonto som du åpnet tidligere. Dobbeltsjekk at informasjonen er riktig og klikk på overfør.

Dette er kun ett av mange eksempler på hvordan du overfører krypto til en norsk konto du selv kontrollerer. Fremgangsmåten bør være tilnærmet lik hos alle tjenester, enda gebyrene varierer.

4. Ta ut krypto til bankkonto

Når transaksjonen er fullført kan du ta ut krypto til norske kroner og deretter overføre pengene til din egen bankkonto. Det gjøres på følgende måte.

Gå til markedsplassen

Klikk på markeder og velg kryptoen du nettopp har overført. Vær obs på at beløpet fortsatt kan stå på vent hvis det ikke har fått nok bekreftelser.

1) Klikk på marked, 2) velg ønsket kryptovaluta og 3) legg inn ordren.

Når ordren er utført vil du ha mottatt noe som kalles for “stable NOK“. De har helt lik verdi som norske kroner og brukes kun for å vise at markedsplassen er solvent. Når du overfører beløpet til din egen bankkonto vil det automatisk veksles om til kroner.

Overfør beløpet

Siste steg er å overføre beløpet til egen bankkonto. Når ordren er utført vil balansen din oppdateres med NOK beløp som tilsvarer hva du solgte, minus gebyrene.

Under min konto klikk på overfør og velg alternativet: ta ut NOK. Fyll inn mottaker navn, mottaker kontonummer og beløp. Det koster forøvrig 10 kroner per bankoverføring, som er betydelig billigere enn andre tjenester.

send krypto til norsk bankkonto
Legg merke til knappen nede i venstre hjørne hvor du kan søke om en økt grense for uttak.
Back