Hjem  »  Innsikt  »  Christopher Vonheim i New York for å intervjue Anthony “Pomp” Pompliano

Christopher Vonheim i New York for å intervjue Anthony “Pomp” Pompliano

Kryptografen
calendar 11,august 2019

Gjesteskribent av dette innlegget er Christopher Vonheim, som er Co-founder av BYNN www.bynorthernnorway.com

Genuin interesse bærer frukter

Innhold i artikkelen

Helt siden jeg for mange år siden så en dokumentar på NRK om bitcoin har jeg vært begeistret av teknologien og nettverket bitcoin klarte å skape etter misnøyen rundt finanskrisen. 

At jeg derfor noen år senere sitter i New York for å spille inn en BYNN-podcast om bitcoin med Anthony Pompliano, viser bare at en genuin interesse kan føre deg mange steder i livet. Så hva var motivasjonen bak å besøke Pomp? 

I hovedsak handler det om at Bitcoin – etter å ha blitt forsøkt drept av, journalister og kjendisøkonomer, har vist seg å være mer motstandsdyktig enn noensinne. Og dette er imponerende siden prisen er et volatil og uforutsigbar og vanskelig kan sammenlignes med noe annet tidligere – som for eksempel gull. 

Pomp har fått en stor medieposisjon i USA, og er jevnlig på CNBC for å snakke om Bitcoin, Libra, handelskrig or mulig finanskrise. Litt av suksessen som Pomp forteller mye om i podcasten er hvor enkelt han prøver å kommunisere med publikummet sitt. Han har ingen intensjon om å forklare verken Bitcoin eller blockchain i detalj, men vil heller prøve å nå ut til så mange som mulig som enda ikke vet nok om Bitcoin. 

I samtalen bruker vi også litt tid på å snakke om Norge. Personlig var jeg ganske skuffet over at regjeringen valgte å fjerne avgiftsfritaket på el-avgiften som potensielt kunne skape en helt ny industri i Norge. 

Jeg har sagt det tidligere, og sier det gjerne igjen: Det er neppe tilfeldig at Norge ikke skaper like mange tech-selskaper som Sverige og Finland. Og det som i hvert fall ikke er medisinen er næringsfiendtlig reguleringer som skaper stor usikkerhet, og som svekker Norge sitt omdømme som et trygt land å operere i. Pomp har også veldig spennende tanker rundt dette som kan være verdt å dele med alle relevante politikere her hjemme!

Hvis du har lyst å høre eller se intervjuet kan du gjøre det på youtube, spotify, soundcloud eller apple podcast.

I BYNN-podcasten med Pomp prater vi blant annet om:

  • Pomp sin reise fra soldat i Irak til en av de mest respekterte Bitcoin-ekspertene i verden.
  • Hvorfor Pomp forlot Facebook for å starte sitt eget VC-fond.
  • Hvordan han oppdaget Bitcoin.
  • De vanlige mytene om Bitcoin.
  • Hvorfor det er en dårlig ide av norske myndigheter og fjerne den fordelaktige el-skatten på datasentre.
  • Hvorfor enkelhet er viktig når man kommuniserer om Bitcoin og blockchain-
  • Hva Pomp har lært av sine partnere Mark Yusko og Jason Williams.
  • Hvordan Pomp like å beskrive Bitcoin til personer.
  • Hvor mye Bitcoin hver enkelt burde ha i sin portefølje. 

Back