Gjesteskribent av dette innlegget er Christopher Vonheim, som er Co-founder av BYNN www.bynorthernnorway.com

Genuin interesse bærer frukter

Helt siden jeg for mange år siden så en dokumentar på NRK om bitcoin har jeg vært begeistret av teknologien og nettverket bitcoin klarte å skape etter misnøyen rundt finanskrisen. 

At jeg derfor noen år senere sitter i New York for å spille inn en BYNN-podcast om bitcoin med Anthony Pompliano, viser bare at en genuin interesse kan føre deg mange steder i livet. Så hva var motivasjonen bak å besøke Pomp? 

I hovedsak handler det om at Bitcoin – etter å ha blitt forsøkt drept av, journalister og kjendisøkonomer, har vist seg å være mer motstandsdyktig enn noensinne. Og dette er imponerende siden prisen er et volatil og uforutsigbar og vanskelig kan sammenlignes med noe annet tidligere – som for eksempel gull. 

Pomp har fått en stor medieposisjon i USA, og er jevnlig på CNBC for å snakke om Bitcoin, Libra, handelskrig or mulig finanskrise. Litt av suksessen som Pomp forteller mye om i podcasten er hvor enkelt han prøver å kommunisere med publikummet sitt. Han har ingen intensjon om å forklare verken Bitcoin eller blockchain i detalj, men vil heller prøve å nå ut til så mange som mulig som enda ikke vet nok om Bitcoin. 

I samtalen bruker vi også litt tid på å snakke om Norge. Personlig var jeg ganske skuffet over at regjeringen valgte å fjerne avgiftsfritaket på el-avgiften som potensielt kunne skape en helt ny industri i Norge. 

Jeg har sagt det tidligere, og sier det gjerne igjen: Det er neppe tilfeldig at Norge ikke skaper like mange tech-selskaper som Sverige og Finland. Og det som i hvert fall ikke er medisinen er næringsfiendtlig reguleringer som skaper stor usikkerhet, og som svekker Norge sitt omdømme som et trygt land å operere i. Pomp har også veldig spennende tanker rundt dette som kan være verdt å dele med alle relevante politikere her hjemme!

Hvis du har lyst å høre eller se intervjuet kan du gjøre det på youtube, spotify, soundcloud eller apple podcast.

I BYNN-podcasten med Pomp prater vi blant annet om:

  • Pomp sin reise fra soldat i Irak til en av de mest respekterte Bitcoin-ekspertene i verden.
  • Hvorfor Pomp forlot Facebook for å starte sitt eget VC-fond.
  • Hvordan han oppdaget Bitcoin.
  • De vanlige mytene om Bitcoin.
  • Hvorfor det er en dårlig ide av norske myndigheter og fjerne den fordelaktige el-skatten på datasentre.
  • Hvorfor enkelhet er viktig når man kommuniserer om Bitcoin og blockchain-
  • Hva Pomp har lært av sine partnere Mark Yusko og Jason Williams.
  • Hvordan Pomp like å beskrive Bitcoin til personer.
  • Hvor mye Bitcoin hver enkelt burde ha i sin portefølje. 

Relatert innhold

Knapphet bestemmer verdien på bitcoin

I denne artikkelen identifiseres det hvordan knapphet, målt som Stock-to-Flow, bestemmer den langsiktige verdien på bitcoin. Modellen anslår en bitcoinpris på 55.000 dollar etter halvering i mai 2020.

Desentralisert finans og regnbuer

I et nytt paper beskriver Dan Robinson, forsker i krypto-investeringsselskapet Paradigm, en mulig måte å gjøre desentralisert trading med støtte for giring og derivater.