»  Nyheter  »  Axie Infinity Forsørger Familier Verden over

Axie Infinity Forsørger Familier Verden over

Håvard Sæther
calendar 20,august 2021
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem

Da coronapandemien tvang verden til å trykke på bremsen, oppstod et behov for nye hobbyer. I etterkant har det vist seg at noen av de mer sære alternativene har endt opp med å være veldig profitable. De siste årene har vi sett en profesjonalisering av hele spill-industrien der vanlig spilling blitt profesjonalisert og har beveger seg i retning e-sport. Dermed har det som bare var en hobby, blitt til en potensiell karriere.

Noen eksempler på tidligere inntektskilder innen e-sport er spons for profesjonelle spillere, premiepenger og streaming. Nå er det ikke lengre slik at du må være nummer 1 i verden for å kunne tjene penger på timene du legger igjen ved skjermen. Spill som Axie Infinity har vært med å endre den digitale økonomien ved å bygge spillet på blokkjedeteknologi. 

Axie Infinity

Axie Infinity

Det finnes flere gode eksempler for å illustrere det nye skiftet. Nordmannen Aleksander Leonard Larsen står bak det stadig voksende Axie Infinity. For å sette det i en kontekst har Axie Infinity flere likheter med Pokémon og Hearthstone. I Axie Infinity skal du bytte, samle, trene og avle frem salamanderliknende skapninger, kalt axies. Spillet er bygget på en “play to earn” struktur der du blir belønnet for å delta i spillet og bidra til spillsamfunnet. Axie Infinity har etter sommeren opp mot én million daglige brukere. Filippinene dominerer med 40% av brukerne etterfulgt av USA og Venezuela.

Gameplay fra Axie Infinity online battle

Smooth Love Potions

Axiene brukes i kamp mot andre spillere online og for å fullføre utfordringer. Desto mer du spiller, desto flere “Smooth love potions”(SPL) kan du tjene opp. SLP brukes til å avle frem flere Axier som kan selges eller brukes i spillet. Hvor sjelden en axie er, og hvilke egenskaper den har er med på å avgjøre verdien. Smooth love potions kan også selges og kjøpes på kryptobørser. En gjennomsnitlig spiller vil tjene rundt 100-200 SLP hver dag. Desto høyere MMR ranking spilleren har, desto flere SLP vil spilleren få per seier. Et relativt høyt rangert spiller vil få 15 SLP per seier. Det tilsvarer ca 2,6 dollar. SLP har blitt så stort på Filipinene at det er mulig å benytte den som betaling på utvalgte restauranter og barer.

“Om jeg spiller 4 timer på en dag kan jeg tjene rundt 500-600 slp, altså 80-100 dollar”

«TheRealSlim», en norsk axie spiller som i flere tidligere sesonger har vært blant de 20 beste spillerne i verden
En seier gir spilleren x antall SLP
Smooth love potion / TetherUSD. SLP omsettes på kryptobørser.

Axie Infinity som NFT

I 2020 oppstod det en vanvittig interesse for NFT´er(non-fungible-tokens), som blant annet bidro til å revolusjonerte kunstfeltet. Digitale basket-øyeblikk, kunstverk, tweets og praktisk talt alt mulig ble solgt som et unikt digitalt objekt på egne auksjoner og børser. Kjente kunstnere har omfavnet feltet og selger digitale kunstverk til flere millioner kroner. Denne industrien har møtt kritikk fra den tradisjonelle kunstbransjen. Til tross for dette ser vi at flere anerkjente tradisjonelle kunstnere som for eksempel, Damien Hirst, har kastet seg på bølgen for å eksperimentere med feltet. Hver eneste axie har verdi som en NFT og kan bli kjøpt og solgt. Axiene kan kjøpes med ether(ETH). Du får kjøpt axier for summer tilsvarende en dollar, men verdens dyreste Axie ble derimot solgt for 300 ETH. Det tilsvarer ca $900.000. Axie Infinity har skapt flere milliarder i transaksjoner. Det er ikke bare axier man kan holde som en NFT. Et annet eksempel er nemlig “Landplots”. Det er unike digitale landområder på metaverset man kjøper og eier i et håp om at det vil bli nyttig ettersom utviklingen fortsetter. Med andre ord kan du kjøpe digitale landskap for flere hundre tusen kroner. For øyeblikket kan dette kanskje høres tåpelig ut, men det man betaler for er løftet om at metaverset vil utvikle seg og at det begrensede produktet vil bli benyttet og dermed stige vesentlig i verdi og nytte. Planene for slike prosjekter som bygges på plattformen legges frem i prosjektets whitepaper, så er det opp til hver enkelt om dette er noe man har troen på i tiden som kommer.

Axie scholarships

Det kan være kostbart å komme seg i gang med Axie Infinity. For å kunne spille er man nødt til å ha 3 axier. Et godt overslag på oppstartsprisen er rundt 800$. Det er derfor mulig å leie axier til eget bruk for å unngå denne oppstartskostnaden, før man igjen kan få råd til å kjøpe sine egne. 

Som en løsning på kostnadsproblemet  har der oppstått egne “Axie scholarships”. For å ta et praktisk eksempel har vi en erfaren spiller som har kommet tidlig inn i Axie og har opparbeidet en betydelig mengde axies. Spilleren kan bare bruke 3 axies samtidig og sitter da på mye ubrukt potensiale. I andre enden har vi en spiller som ønsker å komme seg inn i Axie infinity men som ikke besitter midlene. Spillerenes behov møtes og den bemidlede spilleren som kalles “manager” låner axies til den nye spilleren som kalles “scholar”, mot deler av inntektene scholaren tjener.

Det er normalt å splitte 40/60 mellom manageren og scholaren. Slike scholarships bidrar til at familier verden over får en inntekt der de vanligvis ville vært arbeidsløse eller fanget i lavtlønnet arbeid. En dokumentar jeg har lenket nederst i artikkelen viser frem ekte eksempler på folk som livnærer seg gjennom Axie Infinity. Der møter man mennesker som har mistet jobben, og har hele arbeidsdager som Axie Infinity spillere og butikkmedarbeidere som sper på inntektene ved å spille når de har dødtid.

“By doing very little, you can earn around 560$. […]That amount is what players generate on average, and is a decent wage in the Philippines. Many people have found jobs like this in a metaverse. And many more will. Cryptocurrency wallets, with the help of bitcoin, are already commonplace.”

Floren Molina. Cyber defence manager, Accencure.

AXS med massiv oppside

AXS er governance tokenen til Axie Infinity. Den kan handles på kryptobørser. Alle som eier AXS er indirekte med på å styre retningen spillet skal bevege seg. På denne måten er Axie delvis eid av spillerene som igjen kan være med å forme spillets fremtid. AXS har en Market cap på $4,043,478,717. Over sommeren har tokenen sett en utrolig prisøkning i takt med spillets økende popularitet.

Trading view. AXS / TetherUSD

Hvor kan jeg lære mer om Axie Infinity?

Det kan være krevende å sette seg inn i alt materialet. Her er et par lenker til podcaster, nettsider og videoer som kan hjelpe deg på veien. Lykke til!

Axie Infinity forklart og hvordan du kan komme igang:

Dokumentar om gaming på Fillipinene:

Kryptografen sitt intervju med Alexander Leonard Larsen:
https://open.spotify.com/episode/5pvilpM1BK0yt6RkvMkeZF?si=0ejjge2mTgeUGbI46rlfAA&dl_branch=1

Aleksander Leonard Larsen intervju med Aftenposten:
https://www.aftenposten.no/kultur/i/39PjpL/i-dette-spillet-kan-gamerne-faa-betalt-for-aa-bli-underholdt

Aleksander Leonard Larsen intervju med DN om finansiering:
https://www.dn.no/marked/sky-mavis/aleksander-leonard-larsen/mark-cuban/norske-aleksander-leonard-larsen-34-far-mangemilliardar-mark-cuban-med-pa-eiersiden-i-kryptospillselskap/2-1-1007293

Back
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem