Kilde: Christie’s

EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS

NFT-hypen vi har sett de siste månedene fortsetter å overraske. Digital kunst er for alvor i vinden, og senest i forrige uke så vi at en gruppe entusiaster kjøpte og brant opp en Banksy, for så å selge den som en NFT.

Nå har artisten Mike Winklemann, også kjent som Beeple, skapt overskrifter med å selge kunstverket sitt EVERYDAY: THE FIRST 5000 DAYS hos auksjonshuset Christie’s.

Klokken 16:00 norsk tid igår var det ledende budet $60,25 millioner – en last-minute innsats førte til at prisen landet på astronomiske $69,346,250.

Steg $30 millioner på få minutter

I de siste minuttene av auksjonen hoppet prisen fra $ 20 millioner til over $ 50 millioner.

Det er det desidert største kjente salget av en NFT, en spesiell type token som lever på Ethereum blokkjeden, og beviser digitalt eierskap til tilhørende medier.

Kryptovalutaen Ether (ETH) var støttet som betalingsmulighet under auksjonen. Det er dog usikkert hvorvidt kjøperen brukte fiat eller Ether for å kjøpe Beeple kunstverket.

Beeples forrige rekordauksjon var i februar på NFT-markedsplassen Nifty Gateway. “Kunstverket” var et videoklipp av en digitalt illustrert Donald Trump som lå med ansiktet ned i gresset og solgte for $6,6 millioner i ETH.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.