I den siste utgaven av Dine Penger Podcast gir den kjente spareøkonomen Hallgeir Kvadsheim et for mange kanskje overraskende råd.

De fikk et lytterpørsmål fra en kvinne som lurte på hva som ville skje med sparepengene og investeringene hennes hvis det ble krig.

Svaret til Hallgeir Kvadsheim var det vi alle hadde håpet, men kanskje ikke turte å spå.

Ifølge Kvadsheim finnes det god statistikk på hva som skjer i finansmarkedene når krig bryter ut. Statistikken viser at det faktisk går bedre i aksjemarkedet, gjerne ofte som følge av økt offentlig forbruk og investeringer i god keyniansk stil. 

Skulle det derimot gå mot tredje verdenskrig og en skikkelig dystopi, kan det ikke garanteres at finansmarkedene takler dette på en grei måte. 

Hallgeir Kvadsheim forteller at det finnes flere måter å skaffe ekstrem beskyttelse på pengene sine. Det første man gjør er å vurdere å trekke pengene ut av finansmarkedet og inn på sparekonto eller i kontanter. 

Mange vil kanskje ønske å kjøpe råvarer som for eksempel gull. Dette er en begrenset vare, som derfor også stiger i pris når mange søker sikkerhet i den samme råvaren.

Men så kommer rosinen i pølsa: Ifølge Hallgeir Kvadsheim vil det også være attraktivt for mange å søke seg til virtuelle valutaer, fordi de ikke eksisterer som en fysisk størrelse eller vil være avhengig av resten av det finansielle systemet. 

Ifølge landets mest kjente spareøkonom bør du vurdere Bitcoin når risikoen i markedet stiger. Nå har vi kommet langt, og husk; Det kommer aldri til å eksistere mer enn 21 millioner Bitcoins.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.