»  Nyheter  »  NBX henter kapital til vekst

NBX henter kapital til vekst

Richard Paulsen
calendar 06,januar 2021
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem

I slutten av desember 2020 godkjente generalforsamlingen fullføringen av en rettet emisjon på 60 millioner kroner.

Pareto Securities, en ledende investeringsbank i Norden, hadde hovedansvaret for kapitalinnhentingen og var garantist på dealen. Den nye egenkapitalen setter NBX i en utmerket posisjon til utvikle handelsplattformen sin for kryptovalutaer og digitale eiendeler videre, samt lansere nye produkter relatert til bank- og e-pengelisenser.

Helt siden den offentlige lanseringen i april 2020 har NBX jobbet mot å bli en foretrukket leverandør av tjenester for digitale eiendeler i Norden. Siden den gang har plattformen tiltrukket seg over 7000 kunder, deriblant institusjonelle kontoer som igjen har ført til at NBX økte handelsvolumet til 20 millioner kroner i november.

Som et resultat av kunde- og omsetningsvekst er NBX attraktive for store norske investorer, som tegnet seg i emisjonen på 60 millioner kroner. Beløpet som ble hentet inn vil hjelpe selskapet med å oppnå sitt endelige mål om å bli en bank for digitale eiendeler. 

NBXs medstifter og administrerende direktør Stig Aleksander Kjos-Mathisen sier følgende om finansieringsrunden:

«Jeg er veldig fornøyd med at NBX har klart å hente inn 60 millioner kroner i en rettet emisjon. Denne finansieringen vil gi NBX den økonomiske robustheten som trengs i jakten på en banktillatelse, og dermed bli en av Europas første banker for digitale eiendeler, samtidig som vi utvider tjenestene våre til nye land og etablerer NBX som den foretrukne leverandøren av tjenester for digitale eiendeler i Norden.»

For å oppnå målet om å bli en bank for digital eiendeler, satser NBX på institusjonelle kunder og investorer som ønsker å diversifisere inn i alternative aktivaklasser og “digitalt gull”, som er en økende trend innen formuesforvaltning internasjonalt.

Back
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem