I slutten av desember 2020 godkjente generalforsamlingen fullføringen av en rettet emisjon på 60 millioner kroner.

Pareto Securities, en ledende investeringsbank i Norden, hadde hovedansvaret for kapitalinnhentingen og var garantist på dealen. Den nye egenkapitalen setter NBX i en utmerket posisjon til utvikle handelsplattformen sin for kryptovalutaer og digitale eiendeler videre, samt lansere nye produkter relatert til bank- og e-pengelisenser.

Helt siden den offentlige lanseringen i april 2020 har NBX jobbet mot å bli en foretrukket leverandør av tjenester for digitale eiendeler i Norden. Siden den gang har plattformen tiltrukket seg over 7000 kunder, deriblant institusjonelle kontoer som igjen har ført til at NBX økte handelsvolumet til 20 millioner kroner i november.

Som et resultat av kunde- og omsetningsvekst er NBX attraktive for store norske investorer, som tegnet seg i emisjonen på 60 millioner kroner. Beløpet som ble hentet inn vil hjelpe selskapet med å oppnå sitt endelige mål om å bli en bank for digitale eiendeler. 

NBXs medstifter og administrerende direktør Stig Aleksander Kjos-Mathisen sier følgende om finansieringsrunden:

«Jeg er veldig fornøyd med at NBX har klart å hente inn 60 millioner kroner i en rettet emisjon. Denne finansieringen vil gi NBX den økonomiske robustheten som trengs i jakten på en banktillatelse, og dermed bli en av Europas første banker for digitale eiendeler, samtidig som vi utvider tjenestene våre til nye land og etablerer NBX som den foretrukne leverandøren av tjenester for digitale eiendeler i Norden.»

For å oppnå målet om å bli en bank for digital eiendeler, satser NBX på institusjonelle kunder og investorer som ønsker å diversifisere inn i alternative aktivaklasser og “digitalt gull”, som er en økende trend innen formuesforvaltning internasjonalt.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.