Daglig leder av Norwegian Block Exchange (NBX), Stig Kjos-Mathisen har fortalt til Cryptonews at i kjølvannet av deres planlagte tokenization for både gull og den norske kronen, har NBX bestemt seg for å prioritere lokal vekst istedenfor global ekspansjon.

NBX, er en offentlig godkjent og regulert kryptobørs og samtidig godt tilknyttet flyselskapet Norwegian.

Fjerning av prismanipulasjon

Blant de regionalt-fokuserte produktene finnes det både gull og en tokenversjon av NOK, som vil åpne tilgang til belåning av krypto samt protokoller som tillater belåning for stablecoins som er tilknyttet andre valutaer enn amerikanske dollar. NBX skal angripe desentralisert finans, med NOK stablecoin i front.

NBX ser imidlertidig en mulighet for tokenization av andre råvarer som for eksempel gull, som de i følge en nylig bloggpost forklarer at kan fjerne mye av “rent-seekingen” som eksisterer når man trader i gull. Rent-seeking kan enkelt forklares som praksisen ved å legge til en f.eks. 30% premium på prisen når man ønsker å kjøpe gull fra en megler. Slik prismanipulasjon vil bli vanskeligere å gjennomføre når man heller kan handle det digitalt gjennom en token.

Føler ikke konkurranse fra Uniswap

Kjos-Mathisen sier avslutningsvis at han som leder av en sentralisert og offentlig regulert kryptobørs, ikke føler konkurranse fra de desentraliserte DeFi prosjektene som har fått svært god medfart den siste tiden.

Han legger videre til at han tror sentraliserte børser med riktig KYC/AML (Know-your-customer/Anti-money-laundering) rutiner vil bli foretrukket i det profesjonelle bedriftsmarkedet. “Jeg tror ikke noen av de aktørene vil bli assosiert med Kucoin hackeren som hvitvasker stjålne verdier på Uniswap plattformen.”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.