»  Nyheter  »  Sparebanken Øst investerer i NBX

Sparebanken Øst investerer i NBX

Richard Paulsen
calendar 03,september 2019
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem

Historisk bank

DN slapp akkurat nyheten om at Sparebanken Øst, som er en 174 år gammel norsk bank for privatpersoner og næringsliv, har investert 15 millioner kroner i Norwegian Block Exchange. Det gir banken en 16.3% eierandel, som betyr at dealen verdsetter NBX til over 100 millioner kroner post-money.

Kryptografen har forsøkt forgjeves å finne en europeisk bank som har kjøpt seg inn i en kryptobørs. Det finnes eksempler i USA, der for eksempel Goldman Sachs har investert i Circle og Poloniex, men de europeiske motpartene har sittet på gjerde. Det kan dermed se ut til at Sparebanken Øst er første bank i sin størrelse som investerer i en kryptobørs.

God match

Direktør for produkt og forretningsutvikling, Øyvind Pedersen Jr. vil ikke svare på om de forhandlet med andre banker i denne prosessen, men forteller at flere finansielle institusjoner har vist interesse for NBX.

“Det var en utrolig god match mellom NBX og Sparebanken Øst helt fra start. Banken forstår NBX sin visjon og er spesielt opptatt av at det utvikles flere fremtidsrettede løsninger særlig innen sparing og betalinger.”

I pressemeldingen kan vi lese at de investerer penger i NBX, og på spørsmål om hva som legges i et strategisk samarbeid svarer Øyvind Pedersen Jr. at det først og fremst er viktig for NBX å ha langsiktige og strategiske eiere.

“Med Sparebanken Øst kunne vi ikke vært heldigere. Banken har svært lang erfaring innenfor tradisjonelle banktjenester samtidig som de er interessert i ny teknologi. Innsikten banken vil kunne bidra med vil være utrolig nyttig for NBX. Det er ikke utenkelig at NBX og Sparebanken Øst kommer til å jobbe sammen om utvikling av ulike tjenester som går på tvers av tradisjonelle banktjenester og krypto.”

Denne dealen er åpenbart et positivt bidrag til å bygge en bro mellom tradisjonelle finansaktører og kryptoprosjekter.

“Det at en tradisjonell bank-institusjon investerer i en kryptobørs og blokkjedeselskap har meget sterk signaleffekt. Tradisjonell finans begynner å forstå mange av fordelene blokkjedeteknologi kan bringe til næringen. Forhåpentligvis gjør dette også at flere aktører utvikler gode løsninger for sluttbrukere også i Norge.”

Back
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem