»  Nyheter  »  Spill bygget på blokkjedeøkonomi

Spill bygget på blokkjedeøkonomi

Richard Paulsen
calendar 13,november 2019
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem

Digitale skapninger

Axie Infinity er et økosystem av ulike spill, markedsplasser og community, der brukerne kan utvikle, omsette og spille med Axies, digitale skapninger laget på Ethereum ERC-721 standarden. Disse unike eiendelene faller under definisjonen “non-fungible tokens” (NFT). Det betyr at de ikke kan kopieres, men kan utvikle unike egenskaper og utseende.

Det første spillet som virkelig satte NFT’s på kartet, var CryptoKitties. Spillet ble så populært at den nesten kræsjet hele Ethereum kjeden. Det var under CruptoKitties perioden, som community deltager at Aleksander Leonard Larsen ble en ekspert på NFT’s. Han engasjement og kunnskap ledet han til Axie Infinity og Vietnam.

Aleksander Leonard Larsen – Founder Axie Infinity

Hvordan oppdaget du krypto og hva førte deg til Axie Infinity?

– Min far tradet Bitcoin ganske tidlig i 2014, men jeg var ikke moden for det da. Det var først i tidlig i 2017 at jeg virkelig forstod potensialet til krypto og begynte å lese meg opp på alt jeg fikk tak i av informasjon. 

Da CryptoKitties (CK) kom ut på Ethereum sent i 2018 kombinert Aleksander de to tingene han brukte mest tid på;spill og krypto. Det var en perfekt kombinasjon og jeg skjønte raskt at potensialet til non-fungible tokens (NFT) var enormt. 

– Da CryptoKitties begynte å bli en viral hit hadde jeg allerede opparbeidet meg en posisjon i CK samfunnet som moderator. Der møtte jeg utrolig mange smarte folk som var nysgjerrige på NFTs, men vi endte opp med å bli skuffet over CK og måten de håndterte suksessen på. 

I januar 2018 tok Aleksander ut ferie fra sin statlige jobb og begynte som Community Manager i Parsec Frontiers, et norsk blockchain spill fra det norske studioet ArtPlant. De hadde hatt en suksessfull “pre-sale” til en ICO sent i 2017 som Aleksander hadde investert i og trodde kunne bli et bra prosjekt.

– Samtidig ville noen av kontaktene mine fra CK lansere et nytt spill, Axie Infinity. Jeg sa ja takk til å bli med som rådgiver og sammen gjorde vi et non-fungible token sale i Axie Infinity i februar 2018. Det endte opp med å bli en braksuksess og de ville ha meg med på fulltid som driftsdirektør og en av gründerne. Etter en liten tenkepause valgte jeg å si opp stillingen min i Parsec Frontiers og staten for å bli med på Axie eventyret.

Hvordan forklarer du hva Axie tilbyr, i en såkalt «elevator pitch»?

– Jeg er fan av uttrykket «hyperkapitalistisk Pokemon», men den offisielle elevator pitchen lyder som følger: «Axie Infinity, is a digital pet universe where players battle, raise, and trade cute creatures called Axies. It is one of the highest grossing-grossing blockchain games of all time, according to Dapp tracking website Dappradar.com

Hvordan endte dere opp med å velge non-fungible tokens på Ethereum? Vurderte dere konkurrenter?

– Det var ekstremt få reelle alternativer tidlig i 2018. Det generelle økosystemet var i en utrolig tidlig fase og ingen andre blokkjeder hadde i nærheten av så mange utviklere som Ethereum hadde – det samme er for så vidt sant i dag.

Ethereum fikk problemer da CryptoKitties tok opp for mye av kapasiteten, hvordan ser dere på skalering?

– Vi skjønte tidlig at Ethereum ikke var laget for spill og har brukt mye tid på å vurdere forskjellige løsninger.

– Vi har lenge hatt kontakt med Loom Network, og har allerede benyttet oss av deres Basechain til å utstede noen NFTs tidligere i år.  Basechain kommer til å fungere som en universell Layer 2 løsning som sømløst kan snakke med forskjellige blokkjeder. 

Det er nok en liten stund til vi er akkurat der, men i øyeblikket er de den eneste løsningen vi synes funker greit.

Hva er den store gevinsten for brukeren at dere bygger Axie og produktene på en blokkjede?

– Vi ser at spillerne våre setter mest pris på selve eierskapet til gjenstandene sine. Det gjør at de kan selge eller ta med seg figurene sine til andre spill som ikke nødvendigvis er laget av oss.

– Det at spillerne kan selge figurene sine gjør at vi er tvunget til å holde oss på samme parti som de. Hvis vi finner på noe tull kan de enkelt stikke av og økonomien rakner.

Eierne av Axies deltar nå i et utvidet økosystem der flere andre utviklere jobber med ulike produkter og tjenester.

Akkurat nå er det 18 eksterne utviklingsmiljøer som bygger produkter i Axie sitt økosystem. Det er alt fra nye spill, til en wiki side og en desentralisert børs.

Siden alle Axies er ERC-721 NFTs kan de trades på alle markedsplasser som støtter denne standarden. Axie Infinity har også sin egen markedsplass der det har blitt omsatt tokens for $1.8M+.

Hvorfor Vietnam og er det utfordringer knyttet til å relokere dit?

– Jeg hadde aldri vært i Asia før og er kun i Vietnam fordi teamet er her.

– Ingen utfordringer, jeg er hjemme og fikser nytt 90 dagers VISA ofte nok til at det går helt fint. Vietnameserne i selskapet tar seg av flere praktiske utfodringer som utlendinger kan slite med i begynnelsen. Statlige myndigheter applauderer at vi kommer dit for å gjøre forretninger.

Ville det vært mulig å bygge Axie i Norge?

– En av våre største fordeler er at vi er lokalisert i Vietnam. Vi kan ansette sterke utviklere her for 1/3 av prisen det hadde kostet hjemme i Norge. Dette gjør at vi kan skalere selskapet fort uten å få en vill burnrate og vi trenger derfor ikke å stresse med å hente penger hele tiden. Skulle vi gjort det samme i Norge måtte vi nok ha vært mer drevne entreprenører og hatt større nettverk. 

– Vi har faktisk vurdert å sette opp et lite kontor i Norge der jeg og noen utviklere kunne jobbe fra, men det virker jo helt umulig å få oppholdstillatelse til tech-talenter. Dessuten er reglene for startup-equity og skatt utrolige lite attraktive i forhold til de aller fleste andre land i verden.

Back
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem