Guide til oppbevaring av krypto

Kryptografen
Oppdatert 07,juli 2023

I den digitale verdenen der kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum blir mer og mer populære, er det viktig å forstå hvordan man trygt kan oppbevare sine digitale verdier.

For å oppbevare beholdingen har du i hovedsak to valg. Enten skaffer du deg en lommebok, eller så oppbevarer du det via en tredjepart.

I denne nybegynnerguiden skal vi utforske hvordan lagringen fungerer og gi deg tips for å sikre trygg oppbevaring av eiendelene dine.

Mer informasjon

Digitale lommebøker er en type programvare eller en enhet som lar deg oppbevare, sende eller motta elektroniske valuta.

Det fungerer omtrent på samme måte som en vanlig lommebok, men i stedet for å inneholde fysiske sedler og mynter, lagrer den dine digitale verdier og nøkler som gir deg tilgang til dem. Dette er altså ikke en lommebok du kan legge fra deg i et stort skap på soverommet, fordi den kun eksisterer digitalt. 

Det finnes forskjellige typer krypto wallets, inkludert hot wallets og cold wallets. Hot wallets er tilgjengelige via internett og er praktiske for hyppig bruk, mens cold wallets er fysisk lagringsenheter, som for eksempel en minnepinne, som gir ekstra sikkerhet ved å være frakoblet fra nettverket.

Begge typer wallets har sine fordeler og ulemper, og det er viktig å velge en som passer dine behov og sikkerhetskrav.

Opprette og sikre en krypto wallet

For å opprette en krypto wallet trenger du en pålitelig wallet-leverandør. Under opprettelsen vil du generere en unik «seed phrase», en tilfeldig kombinasjon av ord som fungerer som en sikkerhetskopi for å gjenopprette og få tilgang til lommeboken din. Det er viktig å oppbevare «seed phrasen» trygt, gjerne ved å bruke et fysisk sikkerhetsskap eller en brannsikker safe for ekstra beskyttelse.

For å sikre dine digitale verdier, er det viktig å implementere beste sikkerhetspraksiser. Dette inkluderer å aktivere to-faktorautorisering (2FA), oppdatere lommebokprogramvaren jevnlig, og ta sikkerhetskopier av din wallet. Dersom du bruker en hardware wallet, sørg for å holde den oppdatert med den nyeste firmware-versjonen.

Oppsummering

En krypto wallet er nøkkelen til sikker lagring og administrasjon av dine digitale verdier. Ved å forstå hvordan krypto wallets fungerer og implementere beste sikkerhetspraksiser, kan du trygt oppbevare dine kryptovalutaer. 

Husk viktigheten av å oppbevare seed phrase trygt, gjerne ved å bruke et sikkert oppbevaringssted som et skap eller en safe. Ta ansvar for din egen sikkerhet og gjør deg kjent med de ulike typene krypto wallets og deres funksjoner. Med riktig kunnskap og praksis kan du glede deg over fordelene med kryptovalutaer mens du beskytter dine digitale verdier mot potensielle trusler.

Back