»  Nyheter  »  Norwegian Block Exchange åpner dørene på gløtt

Norwegian Block Exchange åpner dørene på gløtt

Richard Paulsen
calendar 15,august 2019
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem

Kryptografen har tatt turen til Fornebu utenfor Oslo hvor Norwegian Block Exchange (NBX) sitt hovedkvarter holder til. Selskapet har jobbet i det stille og under radaren for mange, men er i disse dager i ferd med å åpne opp for markedet og rulle ut sitt aller første produkt, en ny norsk fiat-til-krypto handelsplattform.

Killer app

Administrerende direktør Stig Kjos-Mathisen og direktør for produkt og forretningsutvikling Øyvind Pedersen Jr. er ikke uventet samstemte i hvorfor de nå lanserer en ny norsk kryptobørs:

– Vår “killer app” i begynnelsen er definitivt at det skal være enkelt og ikke minst trygt å kjøpe kryptovaluta med normal bankforbindelse. Nordmenn mangler en seriøs børsaktør som lar deg handle de største kryptoproduktene med norske kroner. Vi har investert vesentlig i å bygge en plattform hvor sikkerhet og compliance er godt ivaretatt.

Situasjonen i dag er at markedet for kryptovaluta i Norge og Norden går gjennom noen små lokale videreselgere eller store utenlandske institusjoner. Det har enda ikke kommet en markedsledende “fiat on-ramp” tjeneste i Norden, der du f.eks. kan sette over penger fra norsk bank til norsk bank med umiddelbart oppgjør.

Store ambisjoner

NBX har bygget en kryptobørs fra bunnen av, og åpner nå for testbrukere på sitt første produkt i markedet. NBX har også større ambisjoner enn dette.

Direktør for produkt og forretningsutvikling, Øyvind Pedersen Jr., forteller at siden kryptomarkedet er såpass nytt og umodent, er det gode basistjenester som vil vinne kundene.

– Vi ser også globale betalinger og grunnleggende finansielle produkter som svært spennende. Finansielle basistjenester som sparing, staking og desentraliserte finansielle produkter (Defi), er bruksområder som vil føre til signifikant adopsjon av krypto og blokkjedeteknologi om det gjøres riktig.

Det er også store muligheter innen handel ifølge Øyvind Pedersen Jr, særlig innen betalinger:

Det vil være signifikante besparelser for handels- og tjenestenæringen ved å gå over til betalinger og oppgjør hvor man bruker blokkjedeteknologi som infrastruktur. Dette betyr ikke at man bare må bruke bitcoin eller ether som betalingsmiddel, men også tradisjonell valuta er mulig. Forskjellen er bare at dette er midler hvor verdien låses mot tradisjonell valuta selv om det benyttes blokkjede-infrastruktur. For sluttbruker vil det oppleves som det samme eller bedre, gitt en god brukeropplevelse.

Samarbeider med flyselskapet Norwegian

NBX har et tett samarbeid med flyselskapet Norwegian. Norwegian har over 40 millioner reisende i året.

– Vi har god kundeinnsikt og distribusjon, som gjør at vi kan markedsføre tjenesten vår til relevante kunder. Helt spesifikt kommer vi til å bruke Norwegian Rewards sitt CashPoints system for å belønne brukere av handelsplattformen. 

Kunder av flyselskapet Norwegian tjener CashPoints når de kjøper flyreiser, leier biler og hoteller eller bruker Bank Norwegian sitt betalingskort. I fremtiden kan de fylle opp CashPoints ved å trade på Norwegian Block Exchange.

– Trader du mye og ofte på NBX kan du tjene opp CashPoints til flyreiser og andre goder. Dette gjør vi for å sikre god likviditet på et tidlig stadie, fortsetter Pedersen.

Lukket betaversjon og tradingkonkurranse

NBX åpner sin plattform for første pulje med betatestere i skrivende stund. Disse brukerne blir gitt en viss sum med lekepenger, i form av BTC, ETH og USDC. For å stimulere til aktiv bruk i begynnelsen, slik at NBX får testet plattformen skikkelig, gir de bort flyreiser som premier i en tradingkonkurranse. Det koster ingenting å delta, men brukerne oppfordres til å rapportere bugs og mangler. 

Tradingkonkurransen er delt inn i tre ulike kategorier: Den med best avkastning, den med flest handler, og beste tilbakemelder på feil og mangler. Premiene er turer til New York med Norwegian Holidays. 

Skal ekspandere raskt

Norge er det første markedet NBX åpner opp, men de skal raskt ut til de andre nordiske landene, deretter globalt.

– Vi vil gå ut av beta og åpne opp for full funksjonalitet så snart vi føler oss komfortable, og åpne opp for markedet internasjonalt, avslutter Pedersen.

Back
ads-image
Motta gratis Bitcoin verdt 250 kr
Disse norske tjenestene utbetaler gratis velkomstbonuser, uten kjøpskrav. Må være fylt 18 år med krav om legitimering via BankID eller Vipps.
Slik går du frem