Eier du Solana? Norsk selskap gir deg avkastning ved å stake SOL

Kryptografen
Oppdatert 19,mai 2022

Innholdsmarkedsføring fra Kviq AS

Gjennom å delegere stemmeretten din for SOL tokens til den norske validatoren Valhall kan du oppnå en passiv inntekt på beholdningen din samtidig som du bidrar til å holde Solana nettverket stabilt. Avkastningen har historisk ligget mellom 6 til 8 prosent og utgjør for øyeblikket 7,36 prosent.

Bak tjenesten står det norske selskapet Kviq AS, med CTO Tom Vatland. De har bygget opp tjenesten til å bli blant de 50 mest stabile (av ca. 1.800 på internasjonal basis). Det har skjedd i hard konkurranse med bl.a verdensledende kryptobørser.

Når du skal stake Solana eller andre typer kryptovaluta så handler alt om stabilitet. Med Valhall har Kviq bygget en infrastruktur av høy kvalitet med fokus på å unngå nedetid. Gebyrene er også lave – du betaler kun 5% av netto fortjeneste. Med andre ord går 95% av alle staking belønninger tilbake til deg.

Slik setter du i gang med å stake Solana på Valhall

  1. Velg hvilken SOL lommebok du ønsker å benytte. Vanlige lommebøker inkluderer Phantom Wallet og Solflare.
  2. Opprett en staking konto via hovedkontoen din.
  3. Deleger staking kontoen din til Valhall validatoren. Adressen er: AM3wUMazVnap88dVdE26jdSKBeLTe8EitNS7eTV35Tjd
  4. Deretter vil det være en såkalt “warm up” periode på inntil 3 dager før du begynner å motta avkastning til lommeboken din. Det avhenger av når neste såkalte “epoch” begynner.
Via Stakewiz kan du holde oversikt over Valhall sin prestasjon.

Bakgrunn

CTO Tom Vatland sier følgende om prosjektet.

Hvordan begynte prosjektet og hvorfor valgte dere en validator for SOL?

Flere i selskapet har en felles interesse for teknologi og har fulgt utviklingen innen kryptovaluta, NFT’er og smartkontrakter tett de siste årene. Ethereum har vært ledende over tid, men vi så også at transaksjonsgebyrene var blitt uholdbart høye og at nettverket slet med skalerbarheten.

Var det derfor dere valgte å bygge deres eget prosjekt via Solana?

Ja, kort forklart så kan SOL håndtere opptil 50.000 transaksjoner i sekundet, som er langt høyere enn ETH. Skalerbarheten var et insentiv til å velge Solana fremfor andre alternativer. En annen fordel med Solana er at det er anbefalt å kjøre på Linux/Ubuntu, et operativsystem jeg er godt kjent med fra tidligere.

Mer om det økonomiske

  • Via Valhall validatoren kan alle som eier Solana stake beholdningen sin i bytte mot en årlig avkastning.
  • Kviq AS tar et gebyr på 5 prosent av avkastningen, i bytte mot å vedlikeholde og drifte validatoren. Avkastningen varierer og du finner oppdatert informasjon her.
  • Staker du SOL vil du ikke overføre de SOL du eier, men heller “stemmeretten”.
  • Validatoren gir deg stabilitet og forutsigbarhet.
  • Uttak har en ventetid på inntil 3 dager.

Om Solana

Solana (SOL) er i dag en av verdens største kryptovalutaer målt i markedsverdi. Den rangerer for øyeblikket på 9. plass, rett bak Cardano. Solana fremheves ofte som en potensiell “ethereum-killer”, fordi den er langt mer skalerbar. Det betyr at den kan håndtere større transaksjonsvolumer enn Ethereum.

Mer spesifikt: Der Ethereum kan håndtere et sted mellom 15-40 transaksjoner per sekund, har Solana potensiale til å håndtere opptil 50.000 transaksjoner i sekundet. På toppen av det hele er overføringskostnadene kun en brøkdel av hva Ethereum krever.

Det har gjort mange kryptoentusiaster “bullish” på SOL og muligheten til å utkonkurrere ETH og andre smartkjeder på sikt.

Solana benytter et nettverk av såkalte validatorer, som hjelper håndtere transaksjoner på nettverket. SOL skiller seg derimot ut på ett område. Ved å stake SOL overfører man ikke selve beholdningen, men heller stemmeretten. I bytte mot dette vil man få en belønning av nettverket, i form av nye SOL.

Ved hjelp av Validatorer, slik som Valhall, slipper du å drive serveren på egenhånd. Deleger stemmerettighetene dine og få en passiv avkastning.

OBS: Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Back