»  Nyheter  »  Fotballklubben Benfica aksepterer nå kryptovaluta

Fotballklubben Benfica aksepterer nå kryptovaluta

Bendik Norheim Schei
calendar 06,juni 2019

Første fotballklubb

Både supportere og kryptomiljøet fikk seg en gledelig overraskelse da fotballklubben annonserte nyheten om kryptovaluta denne uken. Både kampbilletter og supporterutstyr kan nå kjøpes med bruk av bitcoin, ether og UTK token. Sistnevnte er kryptovalutaen til leverandøren av kryptobetalingstjenesten som vil bli brukt på Benficas hjemmebane, Estádio da Luz. Stadion har en kapasitet på over 65.000 tilskuere.

Initiativet til toppklubben er den første krypto-betalingsløsningen som blir innført i fotballindustrien. Betaling med bitcoin ble testet under fotball-VM i Russland i fjor, men er ikke fastsatt som en regelmessig løsning.

Drevet frem av etterspørsel

Administrerende direktør i Benfica, Domingos Soares de Oliveira, forklarte at det nye tiltaket er igangsatt på bakgrunn av etterspørsel fra samfunnet rundt klubben. Han legger vekt på viktigheten av å ligge foran i den teknologiske utviklingen:

[We] recognize that many of our supporters are now digital users first so we want to be ahead of the curve when it comes to accepting novel technologies,” 

Den nye betalingsformen vil redusere transaksjonskostnader og upraktiske tilbakebetalinger til kunder som oppstår med kredittkort, såkalte “chargebacks”.

Kryptovennlige fotballklubber

De siste årene har vist at fotball som industri er relativt åpen for kryptovaluta. Som nevnt ble betaling med bitcoin testet under fotball-VM i fjor. I tillegg har flere store europeiske fotballklubber inngått partnerskap med Socios.com. Dette en en blokkjede-basert plattform, som vil øke interaksjonen med supportere og klubbene. Paris Saint-German, Juventus og den engelske klubben West Ham United FC er allerede i gang med å opprette egne “fan tokens” gjennom plattformen.

I tillegg ble Bitcoin SV (BSV) tidligere år draktsponsor for den skotske fotballklubben Ayr United FC.

Back