Overskuddslikviditet

Gründer og daglig leder i Solgt.no, Arne A Kvale, gikk tidligere idag ut på Twitter med nyheten om at det nyoppstartede selskapet har planer om å plassere deler av sin overskuddslikviditet i verdens største kryptovaluta. Selskapet hentet nylig 20 millioner kroner på folkefinansieringsplattformen Dealflow – alt på få timer.

On-Disk, Online og On-Chain.

I samtale med Kryptografen ramser Kvale (Twitter) opp en rekke grunner til hvorfor solgt.no landet på bitcoin som en god plassering for overskuddslikviditet. At Bitcoin er “On Disk, Online og On-Chain” er i følge Kvale de avgjørende egenskapene. I første omgang er investeringsprosjektet ifølge Kvale hovedsaklig for eksperimentering.

Arne A Kvale, i avatarform

“Vi tror det er en mulig fremtid, og følgelig ble BTC et naturlig sted å starte. I første omgang ønsker vi å eksperimentere litt for å øke kunnskapen. “

“Fremtidsplanene våre er TBD, men vi er en kreativ gjeng. Det at vi allokerer noe kapital til BTC er et naturlig første steg.”

Arne A Kvale

Steg 1

Videre i Twittertråden hevder gründeren, som for litt over ett år siden solgte seg ut av logistikkselskapet ZoopIt til Schibsted for 70 millioner kroner, at det er snakk om deler av overskuddslikviditeten til selskapet. Nærmere bestemt 1-3% av den per idag ikke-eksisterende overskuddslikviditeten. Før selskapet gjør investeringen, er det altså behov for å opparbeide en overskuddslikviditet.

Skal selge boligen din på 48 timer

Solgt.no har som forretningsidé å selge boligen din på 48 timer til minimum takstpris, og ble lansert av gründerduoen Shafi Adan og Arne Kvale. Profilerte investorer som Baard Schumann og Christian Ringnes er hjørnestensinvestorer. Teknologien bak konseptet skal spare deg for alt “hasselet” med boligsalg- og kjøp.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.